Folytatódik a Telex filmklubja, nézze meg premier előtt a Mások gyerekeit!

2023. március 22. – 15:19

Másolás

Vágólapra másolva

A március eleji telt házas vetítés után – ahogy ígértük – folytatódik a Telex filmklubja, ahol minden hónapban premier előtt lehet megnézni egy filmet, utána pedig közösen beszélgetni szakértőkkel arról, hogy mit is láttunk.

Az első alkalommal Gauder Áron Kojot négy lelke című animációs filmjét vetítettük, az április filmválasztás pedig nem is lehetne különbözőbb: a Mások gyerekei című francia drámának lesz a bemutatója. A filmet április 4-én 19:30-kor vetítjük a Toldi moziban.

A film egy negyvenhez közeli francia tanárnőről, Rachelről szól, aki egyre jobban belehabarodik párjába, Aliba. Alinak már van egy kislánya, Rachelnek viszont nincsen gyereke, de mégis teljes életet él a munkájával, a barátaival. A férfi lányával nehéz eleinte a kapcsolódás, de az idő segít kialakítani a köteléket, ami nem vér szerinti, de az érzelmei majdnem olyan erősek tudnak lenni.

A főszerepet a belga Virginie Efira (Benedetta) alakítja, a filmben feltűnik Chiara Mastroianni és az amerikai dokumentumfilmes Frederick Wiseman is. A rendező Rebecca Zlotowski.

A Mások gyerekei premierje a 2022-es velencei filmfesztiválon volt, a tervezett magyarországi bemutatója májusban lesz.

A meghívott vendégek egyelőre még szervezés alatt vannak, ezért nem tudunk még neveket leírni. De az már biztos, hogy idén még kétszer tuti lesz Telex filmklub: május 2-án és június 6-án. (Frissítés: Az áprilisi Telex Filmklub vendégei Liptai Lívia, a Telex újságírója, és Szalma Ivett családszociológus, az Társadalomtudományi Kutatóközpont Reprodukciós Döntéseket Vizsgáló Lendület-kutatócsoport vezetője lesznek.)

Jegyeket ezen a linken lehet vásárolni a vetítésre.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!