Közel tízmilliárd forintért bárki átélheti a hipergazdagok szenvedéseit az Utódlásban is feltűnő luxuslakásban

2023. április 19. – 09:03

Közel tízmilliárd forintért bárki átélheti a hipergazdagok szenvedéseit az Utódlásban is feltűnő luxuslakásban
Forrás: StreetEasy

Másolás

Vágólapra másolva

Eladósorba került az a háromemeletes, öt hálószobás és négy fürdőszobás, 325 négyzetméteres terasszal rendelkező New York-i luxuslakás, ahol több sorozatot, köztük az éppen az utolsó évada közepét taposó Utódlást forgatták – írja a Guardian.

A lakás a sorozatban Kendall, a kicsit excentrikus, kicsit őrült, kicsit szánalomra méltó, de nagyon-nagyon gazdag Roy gyerek otthona.

A sorozat 2018 óta fut az HBO-n, idén a negyedik évaddal zárul a Roy család története. Az Utódlás eddig is számos Emmyt nyert, a záró évaddal pedig, ha lehet, még magasabbra emelte a tétet. Az első három évad után ebben a cikkben elemeztük bővebben, hogy pontosan mitől is olyan jó ez a sorozat, és mitől olyan rettenetesen szórakoztató nézni a hipergazdagok szerencsétlenkedését. A negyedik évad részeit pedig epizódonként elemezzük: az első részről itt, a másodikról itt, a harmadikról itt, a negyedik részről pedig itt írtunk szigorúan spoileresen.

De vissza a lakásra.

Forrás: StreetEasy
Forrás: StreetEasy

Az 50 emeletes manhattani épület 2021-ben készült el, ez az Upper East Side egyik legmagasabb épülete. Az épületben a legtöbb lakás jóval egymillió dollár fölött kelt el, de a legolcsóbbak – 55 és 70 négyzetméter közötti stúdiók – sem csúsznak be egymillió alá. A szóban forgó lakást – nyilván a hírneve miatt is – kiemelkedően magas áron, 29 millió dollárért (átszámolva nagyjából 9,8 milliárd forintért) dobták piacra.

És hogy mit kapunk a pénzünkért?

Három emeletet, öt hálószobát, négy fürdőszobát és egy saját, 325 négyzetméteres magánkertet Manhattan tetején, ahonnan kedvünkre bámulhatjuk a pórnépet járókelőket a magasból.

Ha megunnánk a lakás nyújtotta élvezeteket, az épületben van kosárpálya, játszóház és saját, a lakók számára fenntartott étterem is.

Az ingatlanhirdető oldalán böngészhet további képeket a lakásról, ha épp nincs a zsebében 10 milliárd forint.

Forrás: StreetEasy
Forrás: StreetEasy

Mit tegyünk, ha ennél több pénzt szeretnénk a lakhatásunkra költeni?

Ne csüggedjen, nemrég a sorozatbeli Kendall sorozatbeli tesójának, Romannek a sorozatbeli lakását is piacra dobták, és azért többet kérnek: 38 millió dollárért (közel 13 milliárd forintért) árulják.

Ha viszont ezt választja, készüljön fel a szomszédokkal való csatározásra. A lakás ugyanis abban az 52 emeletes Upper West Side-i toronyházban található, amit a környék lakói bepereltek, mert túl magasnak találták. Első fokon a szomszédság győzött, a bíróság úgy rendelkezett, hogy 20 emeletet le kell faragni az épületből. Másodfokon viszont győzött a kilátásgyilkos beruházó, és elkezdhette értékesíteni a felső szinteken található luxuslakásokat is – köztük Roman Roy legénylakását. Aki ide beköltözik, vértezze fel magát a ferde tekintetekkel szemben.

Az utóbbi években egyébként jó biznisznek bizonyult szerepeltetni a lakásokat az Utódlásban. A Kendall exfeleségének lakását alakító ingatlant például 23,3 millió dollárért bocsátották árverésre még 2021-ben, a sorozat egyik epizódjában befektetőként feltűnő Josh Aaronson (akit Adrian Brody formált meg) pár percre feltűnő lakása pedig 45 millió dollárért talált gazdát.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!