Will Smith: Abban a pofonban benne volt a kisfiú, aki látta, ahogy az apja megveri az anyját

2022. november 29. – 10:28

Másolás

Vágólapra másolva

Először szerepelt tévéműsorban Will Smith azóta, hogy a márciusi Oscar-gálán pofon vágta Chris Rock műsorvezetőt. A The Daily Show With Trevor Noah című talk show-ban Smith először arról beszélt, hogy 30 órát utazott, hogy ott lehessen a stúdióban, mert épp a National Geographicnak forgat egy dokumentumfilmet, aztán mesélt egy kicsit a rabszolgák felszabadításáról szóló új filmjéről, az Emancipation című történelmi drámáról, ami december 9-én érkezik az Apple TV+ kínálatába.

Ezek után került szóba az Oscar estéje, amit a műsorvezető úgy vezetett fel, hogy a színész életének egyik legjobb és legrosszabb estéje is volt egyben. Smith azt mondta, hogy az egy borzalmas éjszaka volt.

„[A dolognak] sok árnyalata és összetettsége van, de a nap végén egyszerűen elvesztettem a fonalat. Sosem tudhatod, min megy keresztül a másik” – mondta Smith a közönség felé fordulva. Azt mondta, aznap este ő is keresztülment valamin, ami egyáltalán nem indokolja a viselkedését, de a pofon óta eltelt időszakban rájött, hogy az embereknek kedvesnek kell lenniük egymással. „Ez nehéz. Megértettem azt a gondolatot, hogy a megbántott emberek bántanak embereket” – mondta. A színész aztán hosszan beszélt arról, hogy sokáig fojtotta el a dühöt magában, ami abban a pillanatban, az Oscar estéjén tört fel belőle.

Ebben benne volt a kisfiú, aki látta, ahogyan az apja megveri az anyját. Én egyszerűen nem ilyen akarok lenni

– mondta Smith, aki a műsor közben többször is könnyezett. „Mindig is Superman akartam lenni, az úriember, aki megmenti a bajba jutott kisasszonyokat. De szerényebbnek kell lennem, és be kell látnom, hogy én is gyarló ember vagyok” – mondta.

A márciusi botrányos esemény azután tört ki, hogy Chris Rock azzal poénkodott, hogy az Oscar-gálára szinte kopaszon érkező Jade Pinkett Smith szerepelhetne a G.I. Jane 2-ben. Csakhogy Will Smith felesége nem önszántából volt kopasz, hanem egy betegség miatt, így aztán a színész szívére vette a viccet, felment a színpadra, lekevert egy pofont Rocknak, majd a helyére visszaülve még oda is ordított, hogy „ne vedd a kibaszott szádra a feleségem nevét!”.

Smith aztán megkapta a legjobb színésznek járó díjat, és könnyes beszédében azt mondta: tudja, hogy ebben a bizniszben el kell viselni azt, hogy miket mondanak az emberről, és hogy ő védelmezi a családját. Elnézést kért az akadémiától, és remélte, hogy hívják megint. Azóta kiderült, hogy nem fogják, mert tíz évre eltiltották attól, hogy megjelenjen az Amerikai Filmakadémia díjkiosztóján.

(The Hollywood Reporter)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!