Will Smith 10 évig nem vehet részt az Oscar-gálán a pofon miatt

2022. április 8. – 21:34

Másolás

Vágólapra másolva

Tíz évre eltiltották Will Smith-t attól, hogy megjelenjen az Amerikai Filmakadémia díjkiosztóján – számolt be a Reuters. A színész azért kapta ezt a büntetést, mert a legutóbbi Oscar-gálán lekevert egy pofont a színpadon a műsorvezető Chris Rocknak, miután az elsütött egy ízléstelen viccet a feleségéről, Jade Pinkett Smith-ről.

„A 94. Oscar-díjátadón számos olyan embert ünnepeltünk, akik hihetetlen munkát végeztek az elmúlt évben. Ezeket a pillanatokat azonban beárnyékolta az az elfogadhatatlan és káros viselkedés, amelyet Smith úr a színpadon tanúsított” – kommentálta a döntést David Rubin, a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia elnöke és Dawn Hudson, az Akadémia vezérigazgatója.

Smith szintén közleményében reagált röviden: „Elfogadom és tiszteletben tartom az Akadémia döntését.” A színész április 1-jén ki is lépett az akadémiából, és nyilatkozatban kért bocsánatot Rocktól, az Oscar producereitől, a jelöltektől és a nézőktől.

Smith nem csak az akadémiai tagságot és gála látogatását bukta, a Netflix és a Sony is felfüggesztette vele közös projektjeit a pofon (vagy ahogyan küzdősportokban jártas kollégánk nevezte: csicskalángos) miatt.

A botrányos eseményről bővebben itt, de a lényege annyi, hogy Chris Rock azzal poénkodott, hogy a gálára szinte kopaszon érkező Jade Pinkett Smith szerepelhetne a G.I. Jane 2-ben. Csakhogy Will Smith felesége nem önszántából kopasz, hanem egy betegség miatt, így aztán a színész szívére vette a viccet, felment a színpadra, lekevert egy pofont Rocknak, majd a helyére visszaülve még oda is ordított, hogy „ne vedd a kibaszott szádra a feleségem nevét!”. Később pedig átvett egy Oscar-díjat a Richard király című filmben nyújtott alakításáért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!