Jimmy Kimmel vezeti a 2023-as Oscar-gálát

2022. november 7. – 14:39

frissítve

Jimmy Kimmel vezeti a 2023-as Oscar-gálát
Kimmel a 2017-es gála műsorvezetőjeként – Fotó: Kevin Winter / Getty Images via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Bejelentették a 2023-as Oscar-díjak műsorvezetőjét, jövőre Jimmy Kimmel, a Jimmy Kimmel Live talkshow arca fogja vezetni, a díjátadó történetének során harmadik alkalommal.

Tavaly Amy Schumer, Regina Hall és Wanda Sykes voltak a műsorvezetők.

Amikor Kimmel először vezette az Oscart, a műsor történetének addigi legnagyobb bakija történt meg: a borítékok összecserélődtek, a gála végén pedig a Kaliforniai álom című filmet jelentették be mint a legjobb film. Az igazi nyertes viszont a Holdfény volt, Kimmel volt az, akinek az előbbi film ünneplő stábjának és a közönségnek is el kellett mondania a színpadon, hogy mekkora baki történt.

A „legnagyobb baki” kifejezése csak 2022-ig maradt érvényben, amikor Chris Rock egyik, Will Smith feleségére tett vicce után a színész felpattant a színpadra, lekevert neki egy pofont, majd még a helyéről kiabált Rocknak. Smith pár perccel később átvette a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat, majd a díjakat odaítélő Akadémia évekre eltiltotta a ceremóniától.

A pofontól hangos gála, és az egy évvel korábbi, csökkentett módban, a koronavírus-járvány közepén megtartott 2021-es volt az Oscar történetének két legrosszabb nézettséget produkáló közvetítése. Az Akadémia idén bejelentette, hogy két tapasztalt tévés producert bérelnek fel a közvetítés lebonyolítására. Az idei gála másik botránya az volt, hogy nyolc szakmai díj volt, amelyeket a helyszínen élőben adtak át – ilyen volt többek között az is, amit a magyar Sipos Zsuzsanna nyert a Dűnéért –, de a közvetítésbe nem kerültek, csak rövidített formában.

Kimmel nemrég írt alá egy hároméves szerződést az Oscart is közvetítő ABC csatornával, ahol már három évig készítheti a Jimmy Kimmel Live-ot.

Kimmel a bejelentésnél azt nyilatkozta, hogy a harmadik műsorvezetése vagy egy nagy megtiszteltetés, vagy egy csapda lesz, de akármi is, hálás, amiért az Akadémia ilyen gyorsan felkérte őt, miután a jobb emberek nemet mondtak.

(The Hollywood Reporter)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!