Bejelentettek egy sor új Assassin's Creed-játékot

2022. szeptember 11. – 16:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A többek között az Assassin's Creed-játékokért is felelős Ubisoft stúdió egy élő eseményen bejelentett egy sor új hírt, köztük több új játékról, kiegészítőről és projektről. A cég minden eddiginél nagyobb figyelmet fordít a legnépszerűbb márkájára, de akad még pár érdekes bejelentés az Ubisoft Forwardon.

Assassin's Creed: Infinity néven egy sajátos launchert indít a stúdió, ami az ígéretek szerint több lesz, mint egy szimpla digitális könyvtár videójátékoknak, itt lesz elérhető minden tartalom, köztük teljes árú nagy játékok, kisebb spinoffok és más projektek. Erre a platformra be is jelentettek két játékot:

  • A Codename Red a feudális Japánba viszi a történetet, amit olyan régóta kértek már a rajongók,
  • és lesz egy Codename Hex, ami valószínűleg a boszorkányság témáját járja körbe.

Ezek valószínűleg még nem a hivatalos elnevezések, hanem csak a projektnevek, és elég keveset árultak el azonkívül, hogy a Rednek a Watch Dogs: Legionért felelős Clint Hocking lesz a rendezője, és inkább szerepjáték lesz. Azt is bejelentették, hogy valamilyen formában ismét lesz multiplayer, amelynek szintén az Infinity ad majd otthon.

Bejelentettek továbbá egy valamivel konkrétabb játékot is, pontosabban több részletet elárultak az Assassin's Creed: Mirage-ról, ami a következő játék lesz a sorozatban. Ehhez készült egy elég látványos videó is, bár nincs benne semmi játékmenet.

A készítők erről annyit mondtak, hogy az első játékok hangulatát idézik meg benne, vagyis akció helyett ez ismét egy lopakodósabb játék lesz, és Bagdadban játszódik húsz évvel az Assassin's Creed: Valhalla előtt. Aki játszott a legelső Assassin's Creeddel, annak ismerős lehet a környezet. A főhős a Valhallából is ismerős Basim Ibn Ishaq lesz. A megjelenés 2023-ra várható.

Ezenkívül mobilra is jön egy új játék Assassin's Creed: Jade alcímmel, ami az ősi Kínában játszódik majd, és teljesen open world lesz, és kifejezetten telefonhoz fejlesztik az irányítást is. Az Assassin's Creed: Valhalla pedig kap egy utolsó sztorikiegészítőt The Last Chapter alcímmel.

Az Ubisoft azt is bejelentette, hogy szoros együttműködést kötöttek a videójátékpiacra is betörő Netflixszel. Egyrészről készül egy élőszereplős Assassin's Creed-sorozat, másrészről az Ubisoft három mobiljátékot is gyárt (köztük természetesen egy Assassin's Creed-spinoffot), amiket ingyen letölthetnek azok, akiknek Netflix-előfizetésük van.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!