Folytatódik a Witcher-széria, már fejlesztik a következő játékot

2022. március 21. – 18:51

Folytatódik a Witcher-széria, már fejlesztik a következő játékot
Forrás: CD Projekt Red

Másolás

Vágólapra másolva

Sejteni már korábban is lehetett, hét évvel a The Witcher III: Wild Hunt megjelenése után pedig hivatalosan is kiderült, hogy új játékkal bővül a Witcher-széria. A fejlesztő CD Projekt Red bejelentése szerint már zajlik az új játék fejlesztése, és az is kiderült, hogy a saját grafikus motor helyett az Unreal Engine 5 hajtja majd, egyéb részleteket és megjelenési dátumot azonban nem közölt a stúdió.

Mint a bejelentésben írták, nagyon izgatottak a REDengine-ről történő átállás miatt, amely egyben egy, a motort fejlesztő Epic Gameszel kötött többéves megállapodás kezdetét is jelenti. Hozzátették, hogy szorosan együttműködnek majd a céggel, hogy a lehető legjobb nyílt világú élményt tudják megalkotni az Unreal Engine 5-ben. Azt is kiemelték, hogy a készülő Cyberpunk 2077 kiegészítőhöz továbbra is a saját motorjukat használják majd.

Az persze már eddig is nyílt titok volt, hogy a lengyel stúdió a Cyberpunk 2077 után vissza fog majd térni a sikerét megalapozó Witcherhez. Adam Kiciński, a cég vezérigazgatója korábban egy interjúban arról beszélt, hogy az eredeti trilógia lezárta Geralt sztoriját, így a The Witcher 4-re ne számítson senki, ez nem jelenti azt, hogy végleg hátrahagynák a széria világát. Azt is hozzátette, hogy ez az egyik franchise, amire építkezve elképzelik a jövőjüket, de ennél többet akkor nem mondhatott. A lengyelek egyébként a mostani bejelentésben lényegében meg is erősítették, hogy egy teljesen új történet érkezik majd.

Az első reakciók alapján egyértelműen úgy tűnik, hogy a rajongókat továbbra is érdekli, hogy mit csinál a CD Projekt, pláne ha Witcherről van szó, de az persze így is kérdéses, hogy a Cyberpunk 2077 után mekkora lesz a felhajtás a játék körül. Ugyan a játék minden idők legjobb digitális rajtját produkálta – 2020-ban pedig 14 millió példányt adtak el belőle –, és valósággal nyomtatta a pénzt a lengyeleknek, sikernek azért nehezen lehetne nevezni. Sőt, a tagadhatatlanul remek eladási számok ellenére sokan a mai napig az elmúlt jó pár év legnagyobb bukásának tartják.

A megjelenés után a stúdió ellen több per indult, a fejlesztőknek folyamatosan magyarázkodniuk kellett a játék állapota miatt, így ünneplés helyett hónapokig azért kellett teperniük, hogy a játék legalább hasonló állapotba kerüljön ahhoz, amit előzetesen ígértek. A játék mostanra rengeteget javult, de ahogy arról az elmúlt napokban például a Washington Post is írt, még mindig messze van attól, hogy azt nyújtsa, amivel annak idején reklámozták. A Cyberpunk 2077 körüli balhéról itt írtunk részletes összefoglalót, a megjelenés utáni napokban készült kritikánk pedig itt olvasható.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!