A Drót készítője visszatér a kultikus sorozat helyszínére

2022. március 17. – 22:25

Másolás

Vágólapra másolva

A Drót vitán felül a tévétörténelem egyik legmeghatározóbb tévésorozata, ami annyira hitelesen mutatta be Baltimore soha véget nem érő harcát a drogkereskedelemmel, szegénységgel, korrupcióval és bűnözéssel, hogy azt ma már egyetemeken tanítják. A sorozat alkotója, a korábban újságíróként dolgozó David Simon a Drót óta számos más HBO-produkción dolgozott (Mutassatok egy hőst!, Treme, Fülledt utcák, Gyilkos megszállás), de ezeknek semmi köze nem volt a Dróthoz vagy Baltimore városához. Ez hamarosan megváltozik, ugyanis megjelent a We Own This City előzetese, ami nem máshol, mint a hírhedt Baltimore-ban játszódik.

A sorozat a We Own This City: A True Story of Crime, Cops, and Corruption című 2021-es könyvön alapul, ami a baltimore-i rendőrség egy speciális, és nagyon korrupt egységének a történetét meséli el valamikor 2015 tájékán. A történetnek papíron ugyan semmi köze a Dróthoz, mégis van átfedés: a korrupt rendőrök a hosszú évek óta tartó drogháborúk alatt annyira bátrak lettek, hogy civileket és dílereket vadásztak le és raboltak ki. A Drót pedig ugyebár éppen ennek a drogellenes hatósági háborúnak a részleteire fókuszált a mindennapi emberek, politikusok és hatóságok szemszögéből.

Simon mellett a Drót másik írója, George Pelecanos is dolgozott a hatrészes minisorozaton, amelynek a főszereplője a Walking Deadből, a Megtorlóból vagy éppen a Mutassatok egy hőst!-ből ismerős Jon Bernthal, aki az említett rendőri egységet irányítja. A producer és rendező pedig az a Reinaldo Marcus Green, akinek a Richárd király című filmjét (amelyben Bernthal is szerepel) idén öt Oscar-díjra is jelölték. Ráadásul kisebb-nagyobb szerepekre egy sor egykori Drót-színész is beugrott, mint Jamie Hector (Marlo), Jermaine Crawford (Dukie), Tray Chaney (Poot) vagy Domenick Lombardozzi (Herc).

A sorozat április 25-én debütál az HBO-n, vagyis a nemrég elindult HBO Maxen keresztül itthon is látható lesz.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!