Tarolt az új Batman-film az amerikai mozikban

2022. március 7. – 12:25

Másolás

Vágólapra másolva

A pandémiás időszak második legjobb eredményével indított a hétvégén Észak-Amerikában az új Batman-film, amelyben a brit Robert Pattinson alakítja a címszereplőt, a Warner Bros szuperhősfilmjére 128,5 millió dollár (közel 47 milliárd forint) értékben váltottak jegyet péntektől vasárnapig az amerikai és a kanadai mozikban, írja az MTI. Ez a legmagasabb nyitóhétvégi bevétel ebben az évben, és a második legjobb eredmény a koronavírus-világjárvány kezdete óta a Pókember: Nincs hazaút 260 millió dollárt hozó decemberi premierje óta.

A Denevérember nyolcvan éve megteremtett karakterének legújabb feldolgozása világszerte már 248,5 millió dollár bevételt termelt, miközben előállításának költségét 200 millió dollárra becsülik. A több mint kétórás akciófilm oroszországi bemutatóját a forgalmazó az ukrajnai háború miatt egyelőre jegeli, és a kínai forgalmazás is csak később indul.

Több mint egy éve a Batman az első film, amelyet a Warner kizárólag mozikban forgalmaz. A filmről szóló kritikánkat itt olvashatja.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!