Újra felvette kicenzúrázott raktárkoncertjét a Hétköznapi Csalódások

2021. február 1. – 09:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Hétköznapi Csalódások punkzenekar újra felvette és feltöltötte a Youtube-ra azt a koncertet, amelyről nemrég kiderült, hogy botrányos körülmények között, a kormánykritikus dalok és részletek kicenzúrázásával került fel az raktárkoncertek felületeire.

Az egyórás koncertfelvételen szerepel több olyan szám is, amelyeket a raktárkoncerteket lebonyolító Antenna Hungária egész egyszerűen kivágott a műsorból mindenféle előzetes egyeztetés nélkül. Ilyenek a Viktor, a Geciország és az Abszurdisztán című számok is.

A felvételen látható Borbíró András színész is, aki egy Fidesz-szlogenekkel dalokat felkonferáló bohócot alakít. Borbíró is ott volt a tavaly októberi raktárkoncertes felvételen, de hiába forgatott még külön is vele az Antenna Hungária stábja, végül teljes egészében kivágták a produkcióját a műsorból, amire egyébként az egyik helyi adásrendező külön is panaszt tett.

Borbírót két nappal a felvétel után három verőember várta a lakása előtt. Miután megbizonyosodtak a személyéről, ütni-verni kezdték a színészt, aki könnyebb sérüléseket szenvedett.

A nagy raktárkoncertes mutyi leleplezése óta próbáljuk elérni az Emmit, az NKA-t, az MTÜ-t és az Antenna Hungáriát, hogy mondjanak már valamit, de sem a visszaélésekkel kapcsolatos cikkünkkel kapcsolatos megkeresésekre, sem a Hétköznapi Csalódások koncertjével kapcsolatos kérdéseinkre sem válaszoltak.

Múlt héten kerestük az Antenna Hungária műsorgyártási részlegének vezetőjét, a korábban közbeszerzési kartellezésbe keveredő Váradi Vilmost is, aki hívásunkkor azt ígérte, megsürgeti a sajtóosztályt, hogy válaszoljanak kérdéseinkre, de azóta sem jött semmilyen reakció. Kerestük Jancsó Gábor gyártási igazgatót is, őt azonban nem sikerült telefonon elérni. Amikor az Antenna Hungária központját hívtuk és a kommunikációs osztály felől érdeklődtünk, azt a választ kaptuk, hogy áramszünet volt, ezért keressük őket később. Később már a központot sem tudtuk elérni.

A koncertet egyébként az Antenna Hungária raktára helyett a Pécsi Est Caféban vették fel.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!