Térképre tették a kilencvenes évek kultikus szórakozóhelyeit

2021. január 18. – 21:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A lassan egy éve tartó lezárások kellős közepén egyre nehezebb felidézni, hogy milyen is volt az, amikor még el lehetett menni helyekre. Egyelőre nem is igazán lehet látni, hogy mikor mehetünk majd megint helyekre, de ha valaki a '90-es években sokat járt szórakozni, az most legalább képzeletben átélheti újra az egészet, egy friss térkép ugyanis csokorba szedte az évtized összes legendás budapesti szórakozóhelyét.

A térképet Vizi Ákos grafikus csinálta néhány barátja segítségével, aki elmondása szerint néhány kivétellel mindegyik helyen rendszeresen megfordult. Mint írta, reméli, hogy más is megtalálja majd a korabeli törzshelyeit, ennek ellenkezőjére pedig tényleg elég kevés esély van, mert több tucatnyi szórakozóhely szerepel a térképen.

Ezek jelentős része egyébként már nem létezik – a Tilos az Á újranyitását mondjuk éppen most jelentették be, de hiába vonják be a közösséget a tervezésbe, az alapító annyira nem örül a dolognak –, úgyhogy ez a térkép tényleg hiánypótló lehetőséget biztosít mindenkinek arra, hogy újra átélje a fiatalkorát.

Forrás: Vizi Ákos
Forrás: Vizi Ákos

A welovebudapest cikke alapján – aminek szerzője maga is kivette a részét a térkép elkészüléséből – további folytatások is érkeznek majd, előbb a 90-es évek legjobb kocsmáit bemutató térkép jön, majd a 2000-es évek szórakozóhelyei.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!