A Disney ledobta az atombombát: húsz új Marvel- és Star Wars-sorozat jön

2020. december 11. – 06:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Brutális mennyiségű sorozattal tolja meg a Disney a Disney+ nevű streamingszolgáltatását, a Marvel- és a Star Wars-világot is tíz-tíz sorozattal erősítik meg három-négy éven belül. A Marvel feltámasztja a Fantasztikus Négyest, visszatér Obi-Wan és Darth Vader, de Alien-sorozat is érkezik hamarosan.

Csütörtökön tartotta éves nagy bemutatóját a Disney a befektetők (és a szakma, na meg a közönség) felé, óriási bejelentésekkel. A hasonló filmes cégek eseményei egyébként általában elég fontosak, egy hete a Warner Bros. okozott kisebb iparági sokkot, amikor közölte, hogy 2021-ben minden új filmpremierjük a mozikkal egy időben megy a streamingplatformjukra, az HBO Maxra is. Ezután egyből temetni kezdték a mozikat, de ez még korai lenne.

A Disney nem tett hasonló ígéretet, de így is sikerült belecsapniuk a lecsóba, amikor közölték, hogy a következő években tíz-tíz Marvel- és Star Wars-sorozattal jelentkeznek a Disney+ streamingplatformon, ahol további tizenöt más, élőszereplős és animációs, illetve Pixar-sorozat is várható a következő években, de tizenöt filmet is terveznek ebben a kategóriában.

Ezzel a Disney lényegében minden héten teljesen új tartalommal jelentkezik majd a tavaly indított, azóta az optimista várakozásoknál is sokkal-sokkal sikeresebb streamingoldalán, ami kevesebb mint egy év alatt 86 millió előfizetőt számlál majd. Nemzetközi vonalon tovább erősítik a Star streamingplatformot, és elég sok új sorozatot jelentettek be a Hulura is.

Na de nézzük, miket is jelentettek be, illetve mi mindent mutattak meg a csütörtöki eseményen, ahol azért nem fedték fel minden kártyájukat azon felül, hogy bemondták, melyik részleg mennyi produkcióval számol a következő három-négy éven belül. Próbáltunk az újdonságokra vagy a már fixen bejelentetett projektek esetében a merőben új információkra fókuszálni.

Marvel

Új, végleges trailert kapott a január 15-én érkező Marvel-sorozat, a WandaVision, ami a Bosszúállók valószínűtlen szerelmespárjának, Wanda Maximoffnak, illetve az android Visionnek a szerelmét fejti ki jobban.

Kiderült, hogy márciusban jön a Bosszúállókhoz kötődő második új sorozatuk, a The Falcon and the Winter Soldier, ami szintén a Végjáték eseményei után veszi fel a fonalat. Ez végre rendes előzetest is kapott.

Szintén bemutatták Tom Hiddleston sorozatának, az időutazós Lokinak az előzetesét, ahogy az is kiderült, hogy mindezt 2021 májusától láthatjuk majd.

Megerősítették, hogy a 2021 végén érkező új Sólyomszem-sorozatban továbbra is Jeremy Renner alakítja Hawkeye-t, de találkozunk a szuperhős női alteregójával, Kate Bishoppal is, akit Hailee Steinfeld játszik majd.

A What if? névre keresztelt animációs sorozat is bemutatkozott bővebb formában: ebben minden részben egy alternatív történetszálat bontanak ki a „Mi lett volna?” gondolatsíkon. Mi lett volna, ha más lesz Amerika Kapitány, ha a zombik a szuperhősök, ha Peggy Carter kapja meg a szuperkatona-szérumot, stb.?

Kevin Feige, a Marvel-dolgok atyaúristene három teljesen új sorozat érkezését is bejelentette. Ezzel biztossá vált, hogy érkezik Samuel L. Jackson sorozata, amiben Nick Fury, a SHIELD főnöke az alakváltó skrullokkal folytatja a világ megmentését. Ez Secret Invasion néven fut majd. Az Ironheart egy fiatal, fekete mérnökzseni lányt bújtat majd a Vasember páncéljába, míg az Armor Wars is a Vasemberhez kötődik majd, de ebben Don Cheadle, vagyis Hadigép (Warmachine) lesz a főszereplő. Egyik sorozatról sem tudni még, mikor érkezik a Disney Plusra.

Castingfronton is bedobtak pár nevet: Tatiana Maslany játssza majd a női Hulkot a She-Hulk-sorozatban, amiben Mark Ruffalo is felbukkan majd, a Ms. Marvelt alakító Iman Vellani pedig feltűnik majd a Marvel Kapitány 2-ben. Sorozatot kap minirészekkel Groot I am Groot címmel, James Gunn pedig 2022 karácsonyára ünnepi különrészt rendez a Galaxis Őrzőivel. Christian Bale csatlakozott a közelgő Thor-film, a 2022-es Thor: Love and Thunder stábjához.

A mozifronton hivatalossá vált, hogy a harmadik Hangyaember-film, a Hangya és a Darázs: Quantumania mutatja majd be a Marvel-univerzum következő nagy főellenségét, Kangot, a hódítót. Feige megerősítette, hogy a Fekete Párduc 2-re nem választanak másik színészt az augusztus végén meghalt Chadwick Boseman helyére. A következő Doctor Strange-film mind a WandaVision-sorozathoz, mind a harmadik Pókember-filmhez kötődni fog – utóbbinak viszont sem a címét nem jelentették be, sem azt nem voltak hajlandók elárulni, hogy valóban visszatér-e több korábbi Pókember, más produkciókban látott Marvel-hősökkel együtt.

Tettek azért egy nagyot szóló filmes bejelentést is: a Marvel is megpróbálkozik egy Fantasztikus Négyes-filmmel, ami már a harmadik nekifutás lesz a modern filmiparban a szuperhősökkel. Innen már csak egy lépés az X-Men-filmsorozat, bár arról most nem beszéltek. Beszéltek viszont arról, hogy a már két Oscar-díjat is nyerő Mahershala Ali lesz Penge, a vámpírvadász egy új filmben, ám még nem tudni, ez mikor jön.

Star Wars

Két testvérsorozatot, vagyis spinoffot is kap a Mandalorian: ahogy várható volt, Ahsoka Tano (Rosario Dawson) saját sorozatban villogtathatja majd a fénykardjait, de külön sorozatot kapnak az Új Köztársaság rendfenntartói Rangers of the New Republic címmel. A három sorozat történetszálai időnként átcsúsznak majd egymásba a teljes szinergia jegyében.

Animációs vonalon érkezik a Clone Warsban gyökerező Star Wars: The Bad Batch, ami a speciális mutációval rendelkező klónokból álló különleges egységre fókuszál majd.

A Zsivány Egyeshez kötődő sorozat, a Diego Luna karakteréről szóló Star Wars: Andor 2022-ben érkezik majd, de jön majd egy új sorozat a sokkal régebbi időkből is High Republic korszakából The Acolyte címmel, ami a jedik aranykorát mutatja majd be, nagyjából kétszáz évvel a Baljós árnyak előtti időkben, és főleg női karakterekre fókuszál majd.

Új droidot zárhatunk a szívünkbe R2-D2 és C-3PO mellé a Droid Storyban, Hayden Christensen pedig újra Darth Vadert játssza majd az Obi-Wan Kenobi sorozatban, amiben természetesen Ewan McGregor lesz a bölcs jedi mester.

Lando Calrissian is saját, valószínűleg kevés részből álló sorozatot kap, míg Star Wars: Visions néven egy anime antológiasorozat jön.

Ami a filmeket illeti, 2023 decemberében jön a Rogue Squadron egy csapat pilótával. Taika Waititi Star Wars-filmjéről nem tudtunk meg többet, ahogy azt sem tudni, mi a helyzet Rian Johnson tervezett trilógiájával, ami messze-messze hagyná a Skywalkerek világát.

A többiek

Animációs vonalon – ide értve a Disney Animation és a Pixar projekjeit – kiderült, hogy a Disney Plusra érkezik majd a Raya and the Last Dragon, lesz külön sorozat a Big Hero 6-ből Baymax! címmel, ahogy a Zootopia (itthon Zootropolis) is sorozatformában folytatódik 2022-ben. A hercegnő és a béka is kap egy sorozatot 2023-ban, míg a Moana egy musical-vígjátékos feldolgozást kap. Lin-Manuel Miranda egy Kolumbiában játszódó zenés filmet ír majd Encanto címmel, és 2022-ben jön egy Iwaju című nagyívű sorozat is.

A Pixar emberei sorozatot csinálnak a Fel-ből ismert kutyának, Dugnak Dug Days címmel, a Verdák is kap egy sorozatot, ahogy nagyon rövid részből álló alkotások is érkeznek. Win or Lose címen 2023-ban jön a Pixar első nagy, eredeti sorozata egy középiskolás softballcsapatról.

A Filmeket nézve saját egész estés mozit kap Buzz Lightyear a Toy Storyból (2022. június 17. a tervezett premier), érkezik egy olasz fiúról szóló film, a Luca, és a Turnin Red című film is, amiben egy pubertáson áteső 13 éves lány egy hatalmas vöröspandává változik (igen, komolyan gondolják).

Egyebek

A Fargo és a Legion sorozatokkal befutó Noah Hawley az Alienből csinál sorozatot, a Jégkorszak is kap egy sorozatot. Nem Star Wars, de a Lucasfilmhez kötődik, hogy 2022 júliusában érkezik az új, ötödik, egyben utolsó Indiana Jones-film is, ahogy az is, hogy újra előveszik a Willow-t.

Élőszereplős fronton több sportoló élettörténeté is feldolgozzák majd, a kosárlabdázó Jannisz Antetokunmpo és Chris Paul sztorija mellett az amerikaifocis Keanon Lowe története is filmet ér. Utóbbi még egyetemistaként állított meg egy iskolai lövöldözést. Szintén a sportvilágból érkezik a Safety című film, ami a Clemson Egyetem amerikaifutball-csapatának védőjének, Ray McElrathbeynek a történetét dolgozza fel.

Zach Efronnal érkezik majd a Három férfi és egy bébi modern feldolgozása, de a nosztalgiavonalon ül majd az Egyik kopó, másik eb (Turner and Hootch) és a Kerge kacsák sorozatadaptációja is.

A Hulura is elég sok új sorozat érkezik, de ezek alapján még mindig nem látszik, mi is a Disney pontos terve ezzel a platformmal, miben lesz ez más karakterében, mint a többi, vagy miért éri meg külön fenntartani majd.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!