Egyszerre kerül a mozikba és netre az új Mátrix, 2021-ben pedig Magyarországon is lesz HBO Max

2020. december 03. – 20:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ilyen még nem volt: a Warner, Amerika egyik legnagyobb filmstúdiója 2021-ben minden újdonságát felteszi az HBO Maxra, méghozzá abban az időben, amikor a mozik elkezdik játszani a filmeket, írja a Variety.com.

Olyan filmekről van szó, mint a Mátrix 4, a Dűne vagy a Démonok között 3.

A Warner azért kényszerült erre a lépésre, mert a koronavírus-járvány miatt a mozik jövőre is kiszámíthatatlanul működnek majd. Hogy mi lesz 2022-től, azt még nem tudni, ez a lépés mindenesetre forradalmi.

Az Egyesült Államok legnagyobb mozis piacai, New York és Los Angeles március óta zárva vannak. A Vaiety.com korábbi adatai szerint az amerikai moziknak nagyjából az 50 százaléka van jelenleg nyitva. Magyarországon szintén zárva vannak a mozik december 11-ig.

Az már korábban kiderült, hogy a Wonder Woman 1984 december 25-én nemcsak a mozikan, hanem az HBO Maxon is elérhető lesz egy hónapon keresztül.

A Wonder Woman 1984-et 2020 egyik legnagyobb produkciójaként tartják számon, a jegyeladásokból remélt bevételt több mint egymilliárd dollárra becsülték. A 200 millió dolláros (60 milliárd forintos) költségű akciófilmet eredetileg nyáron mutatták volna be, a koronavírus-járvány miatt azonban újra és újra elhalasztották a premiert.

Ráadásul az HBO sajtóközleménye szerint 2021 második felében Magyarországon is elérhető lesz az HBO Max. Most egyelőre az HBO Go elérhető itthon, de a Warner az elmúlt időszakban nagyon ráfordult a streamingre, és minden erőforrását az HBO Maxre, és az azon megjelenő tartalmakra fókuszálja. Várhatóan ez azt jelenti, hogy az itthon HBO Go néven elérhető szolgáltatás helyét átveszi majd az HBO Max.