1200 kilométert utazott egy macska, mielőtt visszakerült a gazdáihoz

2024. szeptember 21. – 17:46

Másolás

Vágólapra másolva

Két hónapig kereste egy házaspár elveszett macskáját a Yellowstone Nemzeti Parkban, míg a macska végül több mint 1200 kilométert gyalogolva visszatért hozzájuk, írja a Guardian.

Benny és Susanne Anguiano kiskedvence, Rayne Beau a múlt hónapban tért haza majdnem teljesen magától: egy állatjóléti csoport hívta fel őket, akik megtalálták Roseville-ben, Kaliforniában, mintegy 1287 kilométerre a nemzeti parktól.

A macska júniusban tűnt el, amikor a házaspár a nemzeti parkban táborozott, az állatot pedig megijesztette valami, és elfutott. Rayne Blue-t hatvan napig nem látták, pedig nagy erőkkel keresték, amíg még a Yellowstone-ban tartózkodtak.

A Pet Watch aztán augusztus végén hívta fel a házaspárt, hogy egy nő megtalálta a macskát az utcán Roseville-ben, és a mikrocsip alapján sikerült azonosítani. Az továbbra is rejtély, hogy Rayne Blue-nak hogy sikerült több mint 1200 kilométert megtennie Kaliforniáig.

A macska a gazdái szerint teljesen kimerült, és le is fogyott, de úgy tűnik, egészséges.

Az Amerikai Állatorvosok Szövetsége szerint évente 10 millió kutyát és macskát lopnak el vagy vesztenek el az Egyesült Államokban. A menhelyre bekerülő macskák közül ötvenből mindössze egy jut vissza a gazdájához, de a mikrocsippel rendelkező állatoknál jobb az arány: itt már ötből majdnem kettő találkozik újra a családjával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!