Az Oktatási Hivatal a Telex megkeresésére kapott észbe, át is írták az egyiptomi egyházmegyét esztergomira a tankönyvben

2024. szeptember 16. – 10:42

Másolás

Vágólapra másolva

Esztergomi helyett egyiptomi egyházmegye szerepelt abban a táblázatban, amely Magyarország egyházmegyéit sorolta fel Mátyás király idején, a Nemzeti Köznevelési Portál (NKP) 9. évfolyamos történelemkönyvében – vette észre még pár nappal ezelőtt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

A hibával kapcsolatban még múlt héten írtunk az Oktatási Hivatalnak. Többek között afelől érdeklődtünk, mióta található meg a fenti hibával az oldalon a tananyag, illetve, hogy a nyomtatott kiadás is így jelent-e meg. Megkeresésünkre hétfő délelőtt kaptunk választ az OH-tól.

„Elektronikus úton az Oktatási Hivatalhoz érkezett megkeresésére válaszul tájékoztatjuk, hogy az okostankönyvben valóban szerepel az elírás, köszönjük az észrevételt, módosítottuk. A nyomtatott kiadásokban a táblázat 2020 óta helyesen szerepel, így a jelenleg forgalomban lévőben is” – írták.

Nem ez az első alkalom, hogy hiba csúszott az Oktatási Hivatal által kiadott tankönyvbe. Tavasszal egy magyartanárként dolgozó olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a hetedik osztályosok Oktatási Hivatal által kiadott irodalomtankönyvében Kölcsey Ferenc Himnusza három helyen is hibás szöveggel szerepelt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!