Megállt könyvet olvasni, elkapták az olasz betörőt

2024. augusztus 24. – 20:14

Másolás

Vágólapra másolva

Kivel ne történt volna már meg, hogy céltudatosan tartott valamerre, de megakadt a szeme egy érdekes könyvön, majd hosszú percek után eszmélt csak rá, hogy még mindig olvas? Éppen ez történt egy olasz férfival, ő viszont éppen betörésre készült egy 71 éves férfi lakásán Rómában, számolt be a BBC.

A 38 éves férfi az erkélyen át jutott be a lakásba. Azonban rögtön megpillantott egy könyvet, amely Homérosz Iliászáról szólt. Ez annyira lekötötte a figyelmét, hogy mire felocsúdott, a felébredő lakóval találta szembe magát.

A betörő állítólag azt mondta a rendőrségnek, azért mászott be, hogy meglátogassa egy ismerősét. „Azt hittem, hogy egy panzióban kötöttem ki, megláttam a könyvet, és elkezdtem olvasni” – mondta.

A sikertelen rablás híre eljutott a könyv szerzőjéhez, Giovanni Nuccihoz is, aki az olasz médiának elmondta, akar küldeni egy példányt a betörőnek, hogy befejezhesse a Gli dèi alle sei. L’Iliade all’ora dell’aperitivo című könyv olvasását.

„A történet szürreális, de igazán emberi” – mondta Nucci a betörésről, akinek egyébként kedvenc istensége Hermész, a tolvajok istene. „Hermész az irodalom istene is, így már minden stimmel” – mondta az író.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!