„Tönkretettem a gazdaságot” felirattal és egy salátafejjel hekkelték meg Liz Truss könyvbemutatóját

2024. augusztus 14. – 14:59

Másolás

Vágólapra másolva

„Tönkretettem a gazdaságot” – egy salátafej és ez a felirat ereszkedett le Liz Truss korábbi brit miniszterelnök könyvét népszerűsítő eseményén, írta meg a Guardian. A csínytevést a Led By Donkeys nevű csoport eszelte ki, X-oldalukon meg is osztottak egy videót az esetről.

A kérészéletű miniszterelnökségéről ismert Truss kedden Suffolkban vett részt egy könyvét népszerűsítő eseményen. Az ominózus pillanatban Truss éppen az amerikai elnökválasztásról és Donald Trump támogatásáról értekezett, amikor lassan elkezdett legördülni mögötte a transzparens. A videón látszik, hogy Truss először nem érti, miért kezdenek néhányan nevetni a közönségben, és kicsit zavarodottan ugyan, de folytatja.

A műsorvezető kapcsol először: zavartan mentegetőzik, hogy „fogalmam sincs, honnan jött ez”, és egy másik szervezővel tanácstalanul vizsgálgatják a transzparenst, mit is lehetne kezdeni vele. Truss azonban megelégeli a helyzetet, egy „ez nem vicces” kommentárral letépi a mikrofont a ruhájáról és sértődötten lesétál a színpadról.

A salátás vicc még Truss miniszterelnökségének utolsó napjaiból származik: akkor a Daily Star nevű lap találgatta, vajon Truss miniszterelnöksége, vagy egy tescós jégsaláta bírja tovább a gyűrődést. A Guardian azt írja, Truss már korábban is kommentálta a Daily Star viccét, ami szerinte „gyerekes” és „nem volt különösebben vicces”. Az egykori miniszterelnök a brit médiának is nekiment, mondván hogy az „nem különösebben tisztelettudó a politikusokkal szemben”.

Truss egyébként már korábban is kifejezte Donald Trump iránti támogatását. Idén a Trump-párti CPAC-konferencián is beszédet mondott, amiben kijelentette, bár nem ért egyet minden szavával, de biztonságosabb volt a világ Trump elnöksége alatt.”

Sőt mi több, az egykori miniszterelnök tegnap Elon Musk mellett is kiállt: X-bejegyzésében azt írta: „Megdöbbentőek a szólásszabadság elleni támadások Nagy-Britanniában és Európában. Nem lehetünk igazán szabadok szólásszabadság nélkül. Jól teszi Elon Musk és az X, hogy szembeszálltak ezekkel a zsarnokokkal”.

Liz Truss még 2022 őszén, 45 nappal kormányfői kinevezése után mondott le. Lemondó beszédében Truss úgy fogalmazott, világossá vált számára, hogy nem fogja tudni végrehajtani azt az adócsökkentésekre építő politikai programot, mely alapján megválasztotta őt a Konzervatív Párt tagsága szeptemberben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!