Az Origo párhuzamos univerzumában Alex Soros megfenyegette Donald Trumpot egy stockfotóval

2024. július 16. – 10:20

Másolás

Vágólapra másolva

Egészen új szintre emelte az összeesküvés-elméleteket a Donald Trump elleni merénylettel kapcsolatban az Origo a Gateway Pundit cikkére hivatkozva: azt állítja, hogy Alex Soros egy januári tweetjével megfenyegette a volt amerikai elnököt.

A szóban forgó bejegyzés egy The Atlantic-cikk linkje, és az ahhoz fűződő hozzászólás: „Tavaly a bűnözési és inflációs válság nagyrészt eltűnt. Ugyanígy a vezető elméletek is arról, hogy mi okozta ezeket”. A Gateway Punditnak és az Origónak is a bejegyzéshez fűződő képpel van problémája, ami egy golyóval átütött üveget ábrázol.

Az Origo által is hivatkozott Tűzfalcsoport blog ráadásul a másik képen is megtalálta a háttérben meghúzódó Trump-szálat: a fotó 47 dollárnyi készpénzt tartó kezet ábrázol, Donald Trump pedig ha újraválasztják, az Amerikai Egyesült Államok 47. elnöke lesz.

A poszt maga a bűnözési és inflációs válságról szól, az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ezt még csak nem is Alex Soros választotta a bejegyzéshez, hanem a megosztott The Atlantic-cikk képéről van szó, amit az X automatikusan behúz, amikor a linket posztolja valaki.

A Gateway Pundit egyébként egy szélsőjobbos álhírportál, a Politifact szerint a megvizsgált cikkeinek 61 százaléka valótlanságot állít, és mindössze a 6 százalékuk volt igaz, vagy nagyrészt igaz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!