Kiválasztották a világ legrondább kutyáját

2024. június 22. – 12:12

Kiválasztották a világ legrondább kutyáját
Wild Thang, az első helyezett – Fotó: JOSH EDELSON / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nyolcéves pincsi, Wild Thang lett a világ legrondább kutyáját kereső verseny győztese, írja a BBC. A 2024-es kaliforniai Sonoma-Marin vásáron tartott megmérettetésen nyolc kutya versenyzett, akik javarészt menhelyről érkeztek.

Az oregoni Coos Bay-ből származó Wild Thang ötször szállt ringbe a világ legrondább kutyája címért, de ez az első, hogy győzött is.

Egyedi megjelenése annak köszönhető, hogy kölyökkorában szopornyicafertőzést kapott, a betegség pedig megakadályozta, hogy kinőjenek a fogai, az egyik lábának izmai nem működnek megfelelően, és a nyelve is emiatt lóg ki folyamatosan a szájából.

A világ legcsúnyább kutyája versenyt közel 50 éve rendezik meg, a honlap szerint az a célja, hogy „ünnepelje azokat a tökéletlenségeket, amelyek minden kutyát különlegessé és egyedivé tesznek”.

Wild Thangnek és gazdájának, Ann Lewisnak 5000 dollárt ért az első helyezés. A második helyen egy Róma nevű, kerekesszékes, 14 éves mopsz végzett, és 3000 dolláros jutalmat kapott. Rómát most először nevezték a versenyre. A harmadik helyezett szintén elsőbálozó: a 14 éves, fehér szőrű keverék 2000 dollárt nyert a gazdájának. Őt kétévesen mentették, elvesztette szőre nagy részét, fogait és látását is.

Volt közönségszavazás is, ezen a zsűri második helyezettje, Róma nyert.

A verseny egyik célja egyébként az, hogy ösztönözze az embereket arra: olyan állatot is fogadjanak örökbe, aki nem feltétlenül a legszebb, hiszen nekik is csodálatos személyiségük lehet, és a maguk nemében ők is gyönyörűek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!