Egy új-zélandi nő beperelte a pasiját, mert nem vitte ki a reptérre, pedig megígérte

2024. június 21. – 15:21

Másolás

Vágólapra másolva

Vannak olyan, semmiségnek induló, de végzetesbe forduló viták, amelyek bármilyen pár kapcsolatát megmérgezhetik. Erre a legjobb példa annak az új-zélandi nőnek az esete, akinél akkor telt be a pohár, amikor a pasija nem vitte ki a reptérre. Pedig megígérte.

A pár a konfliktusig hat és fél évig volt együtt, ezt viszont már nem élte túl a kapcsolatuk, a nő ugyanis nem elégedett meg egy fejmosással,

pert is indított akkori barátja ellen.

A nő (akit a bírósági dokumentumok csak C.L.-ként említenek) azért perelte be barátját (H.G.-t), mert állítása szerint hiába állt fent közöttük egy „szóbeli megegyezés” azzal kapcsolatban, hogy a férfi kiviszi őt a reptérre, aztán a lakásában marad és gondoskodik a kutyáiról, amíg nincs otthon, H.G. végül nem várta őt a megbeszélt időben, hogy kivigye a gépéhez.

Emiatt a nőnek rengeteg kellemetlensége akadt: lekéste a gépét, jegyet kellett vennie egy másnapi gépre, kutyapanzióba kellett vinnie a háziállatait, és még a reptéri transzfert is ki kellett fizetnie.

Sőt, ha már perig ment, a nő azt is sérelmezte, hogy a pasija korábban hiába ígérte meg neki, hogy kifizeti a kompjegyek árát, amivel meglátogatták a nő fiait, végül mindkettejük jegyét ő állta, ezért arra kérte a bíróságot, kötelezze a férfit a jegye árának megtérítésére is.

A bíróság alaposan kivizsgálta a nő vádjait, és végül arra jutott, hiába, a férfi semmilyen jogilag kötelező érvényű ígéretet nem tett, ezért nem is kérhető számon, amiért végül nem tett nekik eleget.

A bíró indoklása szerint „az ígéretek jellege egy intim kapcsolatban szokásos adok-kapokként cserélődtek”, és nem minősültek szerződésnek, ezért elutasította a nő keresetét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!