Úgy tűnik, véget is ért a háborús fenyegetettség Zuglóban

2024. június 12. – 15:12

Másolás

Vágólapra másolva

A hétvégi önkormányzati és európai parlamenti választások előtt az egész országot elárasztották a háborúval (és persze Sorossal, Gyurcsánnyal, Magyar Péterrel, stb.) fenyegető kormányzati plakátok. A háborús pszichózis teljes túltolásának igazi szimbólumává a Mexikói úti kisföldalatti-végállomás épülete vált, amelynek tetején hét (!) háborús plakátot is kiraktak egymás mellé, hogy minden irányból mindenkihez elérjen az üzenet. Ezeket aztán zuglói polgármester-választást végül megnyerő, momentumos Rózsa András csapata arra használta, hogy a kormány kommunikációs módszereiről alkotott véleményét közölje a választókkal.

Fotó: Rózsa András / Facebook és Csurgó Dénes / Telex Fotó: Rózsa András / Facebook és Csurgó Dénes / Telex
Fotó: Rózsa András / Facebook és Csurgó Dénes / Telex

Nos, a választásoknak vége, a Fidesz győzelmet hirdetett az EP-választáson (még ha rosszabbul is szerepelt a párt, mint amit például Török Gábor hatalmas sikerként értékelt volna), és ha a Mexikói út a háborús pszichózis lakmuszpapírjaként szolgál, akkor kijelenthetjük, hogy a háborús fenyegetés el is múlt.

A végállomás tetejéről ugyanis minden háborús plakát lekerült.

Szerda reggelre már üresen álltak a korábban háborús stoppot követelő plakáthelyek. Zuglóba így visszatérhet a régi rend, a gyerekek nyugodtan alhatnak majd Herminamezőn, hogy apukájukat nem rángatják majd el a frontra, a végállomás tetejéről pedig a rettegés helyett a fogyasztás üzenetét fogadhatják majd be a trolira várók.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!