„Hatalmas Fidesz–KDNP győzelem” – címlapok egy párhuzamos valóságból

2024. június 10. – 09:16

Másolás

Vágólapra másolva

„Rég volt ilyen a magyar politikában: egy ellenzéki erő egyedül 15 százalékpontnyira közelítette meg a Fideszt egy országos listás választáson” – írta kollégánk, Sarkadi Zsolt hétfőn reggel közzétett elemzésében. Az európai parlamenti választáson 44,61 százalékos eredményt ért el a kormánypárt, ami azért is kínos, mert európai parlamenti választáson még soha nem szerepeltek ennyire rosszul. Emlékeztetőül: a Magyar Péter-féle Tisza Párt 29,74 százalékot szerzett az EP-választáson, és ezzel teljesen új helyzet jött létre a politikai palettán.

A választás másnapján, reggel 8 és 9 óra között szúrópróbaszerűen megnéztük a kormánypárti hírportálok címlapjait, mert kíváncsiak voltunk arra, hogy mire helyezik a hangsúlyt az eredmények ismeretében.

Nem ért minket meglepetés: főleg Orbán Viktor miniszterelnök lelkesítő beszédéből idéznek, a címlapképek pedig a mérsékelten lelkes fideszes tábort mutatják. A győzelem hatalmas, Budapesten még semmi sem dőlt el, az ország narancsszínű, az ellenzék óriásit bukott.

Arra külön is felhívnánk a figyelmet, hogy a történelmi sikert elérő Tisza Párt hány cikkben bukkan fel. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a választási eredmények mindegyik portál fejlécében szerepelnek, onnan furcsa lett volna kitörölni Magyar Péter csapatát.

Kezdjük az Origóval, élőben kapcsoljuk a harmadik világháborút, ma mi a helyzet a fronton?

A közszolgálati televízió hírportálja, a Hirado.hu címlapján ugyanezt a képet láthatjuk, tapsol a fideszes vezérkar, közben Tordai Bence agresszívan fülel.

És most átadnánk a szót a Tények szerkesztőségének. Ott mi a helyzet? Feldarabolta, megrágta, kiköpte?

Köszönjük szépen a bejelentkezést. Kapcsoljunk át a Hirtv.hu-ra, az lenne a kérdésem, hogy mindkét választást megnyertük?

Tehát igen. Akkor már csak az maradt hátra, hogy belelapozzunk a Magyar Nemzetbe, hátha ér ott bennünket egy kisebbfajta meglepetés.

Cristiano Ronaldo toporzékolt a választási eredmények láttán? Ja, nem, az még a 2016-os Európa-bajnokságon volt. Sporthírek után időjárás: hol bukkan fel legközelebb a villámszóró felhőszörny?

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!