Politikusaink egy két kilométer sugarú körben szavaznak, pedig milyen nagy Budapest

2024. június 8. – 12:58

Másolás

Vágólapra másolva

A szerkesztőségi munkához tartozik, hogy a választások előtt beosszuk: ki menjen kérdezni, fotózni, esetleg videózni azokhoz a szavazókörökhöz, ahol főbb politikusaink leadják a voksukat. Ezeknek a szavazóköröknek a címét részben ők maguk közlik az időponttal együtt, hogy mindenki örömére megörökíthessék a sajtó munkatársai, amint mosolyogva, hosszasan tartják a borítékot az urna fölött, ezzel is megüzenve, hogy

Folytassuk! / Elég volt!

Vannak persze, akik inkább elkerülnék a tágabb nyilvánosságot, ilyenkor más csatornákon kapunk infókat, hová megy szépen megfésült gyermekeivel (ők a jövő!) voksolni az illető.

A mostani szavazás címeit nézegetve feltűnt, hogy a főbb politikusok közül senki nem szavaz a Havannán, Újpest szélén vagy egy békásmegyeri panel szavazókörében. Megnéztük, a XII. és II. kerületi címek mennyire esnek közel egymáshoz, és hát eléggé.

Budapest köré egy nagyjából 15 km sugarú kör húzható, ami 730 km², míg Dobrev, Karácsony, Magyar, Orbán és Vitézy is Buda közepén, egy 2 km sugarú körben voksol, ami 13 km² (a főváros területe amúgy 521 km²). A kör közepén Magyar Péter szavaz, tőle nem messze Karácsony és Vitézy, a szélen pedig Dobrev és Orbán, kis túlzással szinte át is kiabálhatnának egymásnak.

Jó látni, hogy politikusaink ugyan sok kérdésben egymással homlokegyenest ellentétes álláspontot képviselnek, azért abban nagy az egyetértés, hol kell lakni és szavazni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!