Kegyetlen plakátháború robbant ki a Kutyapárt és a török köztársasági ellenzék között a XII. kerületben

2024. június 3. – 19:16

Másolás

Vágólapra másolva

Van Budapesten, a XII. kerületben egy Diós-árok nevű árok. Az árok mellé és fölé több mint száz éve építettek egy utat. Ezt az utat korábban Diósárok útnak hívták, pár éve aztán átnevezték Diós árokra.

A kampányidőszak elején az ország sok utcájához hasonlóan a Diós árkot is teleplakátolták a különböző pártok és egyéni jelöltek. Köztük van Surányi Judit, a Kutyapárt helyi jelöltje is.

Néhány nappal azután, hogy kikerült a Diós árokra Surányi Judit plakátja, valaki az arcára ragasztott egy CHP feliratú szórólapot. Mivel nem akartam elhinni, hogy a török ellenzéki Köztársasági Néppárt, a CHP szórólapjáról van szó, leszedtem. Alapos vizsgálat után megállapítottam, hogy tényleg a török CHP szórólapját ragasztotta valaki Surányi arcára.

Azt hittem, ezzel a történet véget ért, de néhány nappal később egy újabb szórólap tűnt fel, ezúttal Surányi Judit mellkasán. Íme:

Fotó: Weiler Vilmos
Fotó: Weiler Vilmos

A képen látszik, hogy a plakátra Mesut Kösedağı, a török ellenzéki CHP politikusának szórólapja került fel. Kösedağı Isztambul Kadıköy elnevezésű kerületében indult polgármesternek az idén márciusi önkormányzati választáson, ahol nyert is.

Újabb néhány nappal később ez a látvány fogadott:

Fotó: Weiler Vilmos / Telex
Fotó: Weiler Vilmos / Telex

Jól látszik, a plakátról megint letépte valaki a CHP szórólapját.

Május végén aztán ez történt a Diós árkon:

Fotó: Weiler Vilmos / Telex
Fotó: Weiler Vilmos / Telex

Igen, igen, jól látja, kedves olvasó, valakik harmadszor is leragasztották Surányi Judit plakátját, harmadszor is a CHP szórólapjával.

Ráadásul úgy, hogy a környéken egy sor MKKP-s plakát van, amelyeket néhol letéptek, néhol fent hagytak, de sehol máshol nem ragasztottak át CHP-s plakátokkal.

Egyetlen kérdés maradt: hogy és miért durvult el a konfliktus Surányi Judit és Mesut Kösedağı között? Mi baja lehet a török CHP híveinek a Kutyapárttal? Elképzelhető, hogy valami személyes leszámolásról van szó?

Ha bárki tudja a választ ezekre a kérdésekre, vagy fotózott más, vicces plakátokat, küldje el a weilerv@telex.hu-ra!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!