Valakik városnéző buszról metszettek fákat a rakparton

2024. május 31. – 20:04

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyon furcsa videót küldött egy olvasónk, amin az látható, hogy valakik a Big Bus Tours egyik városnéző buszáról metszenek fákat a budai rakparton, a Gellért-hegy mellett. A videó olvasónk szerint május 22-én készült a hajnali órákban.

Az akció elég különös. Miért metszene fákat valaki egy turistabuszról? Akinek az a dolga, hogy fákat metsszen Budapesten, annak vannak erre speciális eszközei, járművei, minek kellene neki egy turistabusz? Akinek meg nem dolga, miért nyúl egyáltalán a fákhoz?

Megkérdeztük a Főkertet, hogy tudnak-e az esetről, esetleg egy valamiféle együttműködés a közkertészet és egy magáncég között. Simonyi Gábor, a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. kommunikációs csoportvezetője kérdésünkre ezt válaszolta: „a Budapesti Közművek FŐKERT Kertészeti Divíziójának kollégái szakmai tevékenységük során kizárólag a társaság speciális járműveit és eszközparkját (emelőkosaras célgépek) használják, nem metszenek fákat városnéző buszok tetejéről, utasteréből, így természetesen semmiféle együttműködésünk nincs ezekkel a vállalkozásokkal.”

„A FŐKERT végez űrszelvény-biztosítási (gallyazási) munkát, ez feladata is, de nem turista buszokról, hanem szigorú szakmai protokoll szerint, erre a célra minősített célgép flottával.”

Úgy tűnik tehát, hogy magánakció lehetett a buszos fametszés. Kerestük a Big Bus Tours-t, hogy a cég mit tud az esetről, amint kapunk választ, azt közölni fogjuk. Addig csak reméljük, hogy a rejtélyes buszos igazságosztók nem folytatják önbíráskodó hadjáratukat az útra lógó faágak ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!