Mindenkit leköröz útburkolatnézésben a pécsi polgármester, de ez sem elég egy fideszes képviselő szerint

2024. május 24. – 19:35

Másolás

Vágólapra másolva

A választási kampányokban vannak bizonyos műfajok, amiket az ember már úgy meg tud egymástól különböztetni, mint a filmeknél a westernt és a horrort. Ilyen választás idején ismert fogás például a mindenféle piszlicsáré beruházások átadása, lehetőleg szalagátvágással, de klasszikus elemnek számítanak az „XY politikus dolgokat néz” képek is. Még Facebook-oldal is épült erre a jelenségre Kim Dzsongun észak-koreai diktátor munkássága nyomán.

Az örök érvényű műfaj népszerűségére felfigyelhetett az újrainduló pécsi polgármester kampányfőnöke is, ugyanis egy halom olyan kép jelent meg Péterffy Attila polgármesterről, amin az újonnan elkészült útburkolatokat nézi, vizsgálja, tapintja.

Péterffy Attila útburkolatokat néz – Fotó: Facebook/ Péterffy Attila Péterffy Attila útburkolatokat néz – Fotó: Facebook/ Péterffy Attila
Péterffy Attila útburkolatokat néz – Fotó: Facebook/ Péterffy Attila
Péterffy Attila útburkolatokat néz – Fotó: Facebook/ Péterffy Attila

A polgármester híradásai alapján (a teljesség igénye nélkül) a pécsi Postavölgy két utcájában, a 6-os út és Jókai utca kereszteződésénél, a Liszt Ferenc utcában, a Rodostó utcában és a Kertváros néven emlegetett panelnegyedben is aszfaltoztak.

Mindezt azonban kevésnek találta a Fidesz egyik önkormányzati képviselője, Barkócz Csaba, aki egy hasonló aszfalttapizós képpel illusztrálta kifogásait, miszerint a Szív utcában még mindig töredezett az úttest.

„Az útburkolat minőségére mondhatnám, hogy balkáni színvonalú, de aki járt már a Balkánon az tudja, hogy ennél még ott is többet fordítanak az utcák minőségére” – véli Barkóczi, aki hozzátette, hogy „ispitaaljaiként nem fogja eltűrni ezeket a viszonyokat”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!