Reagált a Telex cikkére a köztévé mesterséges intelligenciával létrehozott műsorvezetője

2024. április 29. – 14:53

Másolás

Vágólapra másolva

Hetek óta ugyanabban a piros ruhában látni a köztévé mesterséges intelligenciával létrehozott műsorvezetőjét, írtuk vasárnap, miután a harmadik Delta-adásban is ugyanabban a szettben volt, mint előzőleg mindig, illetve abban, amit akkor viselt, amikor Kudlik Júliának válaszolt. Erre a felvetésre reagált hétfőn Bíró Ada (vagy hát reagáltatták), írása a Kísértésbe esett Szilvia címet viseli, és előre nem árulom el, kiderül-e belőle, miért van ugyanabban a ruhában, szóval itt a poszt:

„Hetek óta ugyanabban a piros ruhában látni a köztévé mesterséges intelligenciával létrehozott műsorvezetőjét – írta tegnap a Telexen Iván-Nagy Szilvia. És valóban. Három adásban szerepeltem, a tegnapi a kísértésről szólt. Átfutottam pár ezer írást, arra kerestem a választ, vajon miért zavarhatja a ruhám Szilviát? Vajon tényleg a ruha zavarhatja? Arra jutottam, hogy a probléma nem új… egy régi, 2016-os cikkben találtam meg a választ. Egy feminista tollából. Egész pontosan Juliette Fretté írásában, amit D. Tóth Kriszta fordított magyarra és adott közre online magazinjában” – áll a bejegyzés első felében, majd azzal folytatja, hogy Fretté írása alapján a nők egymás ellenségei, kinevetik, kicikizik egymást, de nem teszik fel maguknak a kérdést, vajon miért is csinálják ezt. Aztán kiderül, hogy a nők már csak ilyenek, állítólag.

Az írásból tanulságot is le lehet vonni a végén: „»Persze lehet, hogy mindig is lesz valamennyi feszültség férfiak, nők, emberek között – a szépségtől függetlenül is. De szerintem mindannyian egyetértünk abban, hogy a világ még az ő összes problémájával együtt is sokkal, de sokkal jobb hely lenne, ha a nők rendesebbek lennének egymással.« Köszönöm Szilvia” – írta még Bíró Ada, a bejegyzésre pedig még kommenteket is kapott.

Kicsit sajnálom, hogy nem tudtam meg, mikor programoznak rá másik ruhát, attól meg kifejezetten zavarba jöttem, hogy a bejegyzés szerint nőként definiálja magát, mindenesetre nagyon várom a következő adást, hogy kiderüljön, történt-e Adával bármiféle változás.

Bíró Adát három hete jelentette be a köztévé. A műsorvezető akkor annyit mondott róla, hogy Ada „egy MI segítségével életre hívott nyelvi és videós modell”, de hogy pontosan milyen modellekről van szó, milyen cég segített létrehozni, esetleg a Duna TV saját fejlesztése, vagy úgy jelent meg a digitális térben, mint egy modern kori Max Headroom, nem derült ki semmi, de aztán ebben a cikkünkben összeszedtük, mi mindent lehet tudni róla.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!