800 kilométert utazott egy dobozba bújt macska, miután a gazdái véletlenül feladták csomagként a postára

2024. április 29. – 21:38

Másolás

Vágólapra másolva

A macskatulajdonos olvasóink valószínűleg már tudják, de a macskát nem tartó közönségünknek talán új információ lehet, hogy a cicák mennyire odavannak a kartondobozokért. Ennek a mániának pedig rendkívüli módon kedvez, hogy az utóbbi időben egyre több csomagot rendelünk az internetről, amik általában dobozban érkeznek.

Csakhogy a dobozok észrevétlen birtokba vétele akár még veszélyes is lehet a macskákra nézve, ahogy azt a Utah állam-beli Galena cica példája is mutatta. Galena ugyanis egy napon fogta magát, és belemászott egy olyan Amazon-csomagba, amit a gazdája vissza akart küldeni a feladónak. Mivel a doboz már amúgy is kb. 13 kilogrammot nyomott, nem vették észre a plusz súlyt, és simán visszaküldték azt a cégnek Kaliforniába – írja a Guardian.

„Nem nyávog sokat, és imádja a dobozokat, szóval számára biztos vagyok benne, hogy ott és akkor épp nagyon boldog volt. Aztán később már nem annyira” – mondta gazdája, Carrie Clark. Galena onnan egy konténerbe zárva utazott több mint 800 kilométert Utah államból Kaliforniáig.

Clark április 10-én fedezte fel először, hogy a kedvence eltűnt. A család és a barátok plakátokat osztogattak, mert azt hitték, hogy az addig csak lakásban tartott macska elszökött.

„Ő a családunk része, és még soha nem volt ilyen sokáig távol tőlünk” – írta Clark Galena eltűnéséről egy elveszett háziállatokkal foglalkozó Facebook-csoportba.

Egy héttel később Clark és férje meglepő értesítést kapott Galena mikrochipje alapján: a macskájukat Los Angelesben találták meg. Először azt hitték, hogy az értesítés tévedésből jött, de aztán kiderült, hogy Galena valóban átutazta az országot egy dobozba zárva.

Brandy Hunter, az Amazon egyik kaliforniai raktárában dolgozó munkatársát a kollégái értesítették, hogy egy visszaküldött csomagban találtak egy macskát. Hunter befogadta Galenát, másnap pedig elvitte állatorvoshoz is. A rendelőben beolvasták a chipjét, ami automatikusan értesítést küldött Clarkéknak. Az állatorvos fel is hívta Clarkékat, hogy megerősítse, Galena náluk van.

Az út hat napig tartott, közben a macska nem jutott élelemhez és folyadékhoz. Az állatorvos szerint viszont a cica egészen jól megúszta a kalandot, bár egy kicsit lefogyva került vissza gazdáihoz, akik elrepültek érte Los Angelesbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!