Egy olasz étteremben egy palack bort kapnak a vendégek, akik leadják a telefonjukat

2024. április 15. – 20:38

Másolás

Vágólapra másolva

Angelo Lella, a veronai Al Condominio étterem tulajdonosa régi vágású vendéglátós, akit elborzaszt, hogy a vendégei két falat között a telefonjukat nyomkodják, ahelyett, hogy egymással beszélgetnének arról, milyen jó a secondo. „A technológia olyan, mint egy drog, nem kell 5 másodpercenként ránézni a telefonra, mégis sokan nem bírják ki” – panaszkodott a Guardian újságírójának. Rájött viszont, hogy egy drogot valószínűleg egy másik droggal lehet legjobban helyettesíteni, úgyhogy kitalálta, hogyan csavarhatja ki az emberek kezéből a telókat:

aki leadja a bejáratnál a telefonját, a ház ajándékaként kap egy üveg bort.

A telefonokat kulcsos szekrényekbe zárják, a vendégeknek csak a kulcsot kell felmutatniuk, és máris hozza a pincér az ajándék bort. Lella szerint a módszernek nagyon pozitív a fogadtatása, a vendégek 90 százaléka inkább a bort és a beszélgetést választja a telefonja helyett. „Igazán csodás látni, hogy az emberek felkarolták az ötletet, és beszélgetnek egymással, ahelyett, hogy üzenetekre válaszolgatnának.”

A büszke tulaj úgy tudja, hogy egyelőre ő az egyetlen vendéglátós, aki ilyen módon ösztönzi a telefonmentes vacsorázást, bár a Guardian cikke szerint egy toszkán étterem is bevezetett már hasonló rendszert, bor helyett ajándékkupont ajánlva a telefonokért cserébe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!