Szülinapos a NATO, Szijjártó Teqball-asztallal lepte meg a szövetség dolgozóit

2024. április 4. – 18:31

Másolás

Vágólapra másolva

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Teqball-asztalt adott át a NATO részére a katonai szövetség alapításának 75. évfordulója alkalmából csütörtökön Brüsszelben – írja az MTI. Szijjártó emlékeztetett rá, hogy ma van a világtörténelem legsikeresebb és legerősebb védelmi szövetségének születésnapja, márpedig ilyenkor nem illik üres kézzel érkezni.

Beszédében kiemelte, hogy valódi magyar innovációról van szó, ami azon az őrült, de egyedi ötleten alapul, hogy meggörbítettek egy pingpongasztalt, és ezáltal új sportágat teremtettek. Elmondta, hogy bárki, aki látott már Teqball-mérkőzést, az valószínűleg egyetért azzal, hogy rendkívüli módon szórakoztató a játék, amihez különleges képességekre van szükség, és ezeket a képességeket a játék tovább is fejleszti.

Szijjártó szerint ezért nem is véletlen, hogy világszerte az élvonalbeli futballcsapatok egyre gyakrabban használnak Teqball-asztalt készségfejlesztésre. A miniszter elmondta, a világ jelenleg nem a legjobb időszakát éli, és különösképpen igaz ez a biztonsági szervezetekben dolgozók számára. „A jelenleg zajló háború a mindennapi életünket mérgezi, épp ezért ki vagyunk éhezve a jó hírekre, az örömre és a szórakozásra, és a Teqball mindezt egyértelműen megadja” – jelentette ki.

Végezetül azt kívánta a NATO minden dolgozójának, hogy leljék nagy örömüket az – amúgy állami pénzekkel is vastagon megtolt – játékban, amely talán a feszültség oldására is alkalmas lehet. Lássuk, a profik hogy csinálják, íme a tavalyi vb férfi döntője:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!