Áltanálos iskola – hirdeti egy lenti suli névtáblája, amire Vörösmarty nevét se sikerült hiba nélkül ráírni

2024. március 2. – 21:09

Másolás

Vágólapra másolva

„Lenti Áltanálos Iskola és Gimnázium” – ez áll a Lenti Általános Iskola és Gimnázium Vörösmarty Mihály Tagintézményének hivatalos tábláján, ami az iskola falát díszíti. De a táblán nem csak egy elírásnak jutott hely, az iskola pechére ugyanis szerepel rajta az is, hogy: „Vörömarty Mihály Tagintézménye”.

Az elírásoktól hemzsegő tábla láttán sokan felvonhatták a szemöldöküket, ezért az iskola igazgatója, Árkovicsné Pezzetta Claudia a Facebook-oldalán sietett tisztázni, hogy:

  1. Nekik is feltűnt, hogy a névtábla nem százas.
  2. És ezt azonnal jelezték is a gyártónak.
  3. Aztán többször is.
  4. De mint kiderült, egy tábla cseréje közel sem annyira zökkenőmentes, mint amilyennek első hallásra tűnhet.

Azt nem tudni, pontosan mióta járnak a lenti gyerekek a Vörömarty Áltanálos Iskolába, de az igazgatónő bejegyzése alapján minimum hetek óta.

Az igazgatónő a Facebookon azt írta, már a felrakáskor észlelték, hogy a táblán elírások vannak, amit azonnal jeleztek a gyártónak, és kérték a javítást, illetve az új névtáblák legyártását. A cég erre rövid határidővel ígéretet is tett. „Az eset óta hetente e-mailben sürgettem az újragyártást, mert telefonon egyáltalán nem elérhetőek. Utolsó levelemben a fogyasztóvédelem bevonását is kilátásba helyeztem. A táblák cseréje tehát folyamatban van.”

Ráadásul, mint olvasónk cikkünk megjelenése után jelezte, nem csak a „vörömartysok” járhattak rosszul, több iskola is „áltanálos” lett a névtábláján, például a Lenti Általános Iskola és Gimnázium Arany János Tagintézménye:

Olvasónk azt írta, szeptemberben vontak össze három intézményt (a gimnáziumot a két általános iskolával), azóta lehetnek kint a hibás táblák.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!