300 millió forintra perelte a biztosítót egy baleset miatt, aztán megnyert egy karácsonyfadobó versenyt

2024. február 26. – 10:34

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 36 éves ír nő 650 ezer fontra (majdnem 300 millió forintra) perelt egy biztosítótársaságot azért, mert egy baleset után állítólag olyan sérüléseket szenvedett, amelyek miatt öt évig nem tudott dolgozni, sőt, még a gyerekeivel játszani sem. A pénztől most esett el valószínűleg örökre, mivel kiderült, hogy a baleset után egy évvel megnyert egy karácsonyfa-hajító versenyt, írja a The Guardian.

A nő azt állította, hogy 2017-ben egy balesetben hátulról nekiütköztek a kocsijának, ezért olyan hosszú távú sérüléseket szenvedett, amelyek miatt több mint öt évre kiesett a munkájából. Ehhez képest 2018-ban megnyert egy karácsonyfadobó versenyt, amihez egy másfél méter magas lucfenyőt kellett eldobnia.

Emiatt a nő keresetét egy limericki legfelsőbb bíró elutasította, miután a versenyről a helyi újság is megemlékezett egy cikkben.

A bíróságnak korábban azt mondták, hogy a nő néhány nappal azután beszélt az orvosokkal, hogy megnyerte a karácsonyfa-hajító versenyt. Azt állította, hogy már nem tud felemelni egy nehéz táskát sem anélkül, hogy ne szenvedne fájdalmaktól. A bíróság úgy ítélte, hogy rokkantsági járadékot kaphat.

Jogi követelése a biztosítóval szemben múltbeli és jövőbeli bevételeinek elvesztésére irányult. A nő azt mondta, hogy időnként akár fél napig sem tudta elhagyni az ágyát.

A nő tagadta, hogy színlelte volna sérüléseit, és azt mondta a bíróságnak, hogy „próbál normális életet élni”, és még mindig fájdalmai vannak annak ellenére, hogy boldognak és egészségesnek tűnt a fényképen. A bíró végül elutasította az ügyet, és úgy ítélte meg, hogy Grabska viselkedése az ütközés után teljesen ellentétes a sérüléseivel kapcsolatban tett állításaival.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!