Csak azt akarom mondani, igazak a vádak: Kaitlyn és én 1,3 millió dollárt zsebeltünk be

2024. január 21. – 16:04

Másolás

Vágólapra másolva

Kriptocsalással vádolnak egy denveri papot és feleségét, akik legalább 1,3 millió dollárt csaltak ki befektetőktől a saját maguk által létrehozott kriptovalutával, az INDXcoinnal. Eli Regalado még egy Kingdom Wealth Exchange nevű piacteret is létrehozott, az INDXcoint csak itt lehetett megvásárolni, írja a Denver Post.

2022 augusztusában a tiszteletes, aki egyébként egy online gyülekezetet, a Győztes kegyelem templomát is működteti, azt mondta a híveinek: „tavaly októberben hozta el nekem az Úr ezt a kriptovalutát. Azt mondta: vigyem ezt az embereimnek vagyonátruházás céljából.”

Amikor tavaly november 1-jén végül az egész rendszert lekapcsolta, Regalado azt mondta a befektetőknek: várjanak, hiszen Isten útjának része az, hogy megtanítsa az embereket a pénzügyek működésére, mert „ha megvásárolják a kriptovalutát, sokuknak hamarosan több pénze lesz, mint életükben valaha is volt”.

Azt nem tudni, hogy ezt a pénzt honnan szeretné előteremteni, a házaspár ugyanis legalább 1,3 millió dollárnyi bevételt közvetlenül magának utalt ki, és

elköltötte egy Rolls Royce-ra, ékszerekre, márkás táskákra, kozmetikai kezelésekre, hajóbérlésre, a házuk felújítására és bébiszitterre.

Regalado egyébként egy videóban el is ismerte, hogy a felesége és ő elrakták ezt az 1,3 millió dollárt. „Csak azt akarom mondani, igazak a vádak: Kaitlyn és én 1,3 millió dollárt zsebeltünk be” – mondta. Azt is állította, hogy a házfelújítást például szintén az Úr parancsára végezték el. Ezt a pénzt a befektetőknek így esélyük sincs visszaszerezni. A per szerint Regaladóék 3,4 millió dollár értékben adtak el az értéktelen INDXcoinból 2022 és 2023 között.

Az 1,3 millió dolláron kívül 290 ezer dollárt küldtek a templomuknak, vagyis az online felekezetnek, amelynek nincs semmiféle fizikai helyszíne. Az egyház nonprofit szervezet, amely a Regalado-házaspár tulajdonában van. A vádlottak azt mondták a befektetőkek, hogy özvegyeken és árvákon segítenek majd a befolyt pénz egy részéből, de ennek semmi nyoma.

A Coloradói Értékpapír-osztály szerint Eli és Kaitlyn Regalado korábban egy azóta felszámolt marketingcéget, a Grace Led Marketinget vezették, és 2021-ben hozták létre a kriptovalutájukat. Az INDXcoint szokatlanul stabilként reklámozták, és a világ legértékesebb kriptovalutáihoz hasonlították. Az értékpapír-osztály szerint ez egyáltalán nem volt igaz.

A kriptovaluta leállítása előtt az INDXcoinokat egyenként 1,50 dollárért adták el, amit Eli Regalado Venmo-számlájára vagy átutalással a Grace Led Marketing bankszámlájára lehetett fizetni.

A befektetőknek azt mondták, hogy minden INDXcoin legalább 10 dollárt ér, és 30 millió ilyen valuta van forgalomban, vagyis a vállalatnak 300 millió dollárral kellett volna támogatnia a kirptovalutát. A nyomozók ehelyett mindössze 30 000 dollárt találtak mögötte.

A vádak polgáriak, nem büntetőjogi jellegűek, vagyis inkább pénzbírsággal, mint börtönbüntetéssel sújthatók. Mivel az egyetlen felület, ahol az INDXcoint vásárolni és eladni lehetett, azóta megszűnt, a befektetők nem tudják visszaszerezni a pénzüket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!