Kedves Nők, itt az ideje, hogy bevalljuk, hogy nem tudjuk lekapcsolni a villanyt!

2024. január 8. – 15:48

Másolás

Vágólapra másolva

Egészen érdekes kérdőívvel zárta az évet a Turizmus Online. Az oldal „Kérdések – szálláshelyre érkező női vendégeknek” címmel publikált egy mindössze három kérdésből álló kérdőívet, amiben arra adhatnak választ a szálláshelyeken gyakran megforduló felnőtt nők, hogy mennyire szokott meggyűlni a bajuk a zuhanyfejjel, be tudják-e kapcsolni a tévét, és le tudják-e kapcsolni a villanyt.

A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene oldal vette észre a bizarr cikket, amiről nehezen lehet eldönteni, hogy pontosan mi is akar lenni: teljesen komoly, tudományos igényű felmérés, szilveszteri vicc, esetleg hiba a rendszerben.

A Turizmus Online nem sokkal cikkünk megjelenése után reagált is a kritikára, közleményüket cikkünk végén olvashatják.

A dolgot nehezíti, hogy a rövid bevezető után a cikk törzse annyiból áll, hogy

„szöveg”

De lássuk, mi mindenre kíváncsi a Turizmus Online!

Lássuk be, ismeretlen helyen nem mindig egyértelmű, mikor forráz és mikor fagyaszt a zuhany, ezért akár releváns is lehet a lap első kérdése:

Miután a hajára természetesen rendkívül kényes nő bekattintotta, hogy a párja nélkül képtelen lezuhanyozni, tovább is mehet a következő kérdésre. Ebben is van némi valóságalap, az elektromos kütyük is gyakran viccelhetik meg a gyanútlan felhasználókat:

Itt legalább opcióként szerepel, hogy „kezemben tartom a technikát”, de a lap továbbra is fenntartja a technikától lányos zavarba jövő nők számára a lehetőséget, hogy egy „kollégával” nyomassák meg a gombokat. No meg persze azt is, hogy hagyják a francba az egészet, és lépjenek le inkább koktélozni. Ami egyébként is jobb program, mint a kütyükkel szórakozni.

És ezzel el is érkeztünk a harmadik kérdéshez. Ugye, kedves Nők, nektek is okozott már gondot egy villanykapcsoló?

A cikk bevezetőjéből egyébként annyi derül ki, hogy olyan nőknek ajánlják a kérdőív kitöltését, akik szállodában töltik az év utolsó napját és az új év első időszakát, vagy sokat utaznak, és gyakran alszanak idegen helyen. A lap a szálláshelyekkel rendelkezőknek is ajánlja a kérdőívet, „hogy a jobb üzletmenet érdekében szívleljék meg a válaszok alapján kapott eredményeket”!

Az viszont nem derül ki, hogy ezt honnan fogják megismerni, ahogy azt sem lehet tudni, hogy meddig és hányszor lehet kitölteni a kérdőívet (egy kitöltés után a cikk újratöltésével gond nélkül be lehet küldeni újra). A tudományos pontosságot csorbíthatja, hogy a kérdőív a férfi kitöltőket sem szűri.

Megkérdeztük a laptól, hogy pontosan mi volt a céljuk a kérdőívvel, és terveznek-e hasonlót férfiak számára is (mi a lap alapos átfésülése után nem bukkantunk ilyenre). Amint választ kapunk, beszámolunk róla.

Frissítés: Nem sokkal azután, hogy híre ment a furcsa kérdőívnek, a Turizmus Online rövid közleményt helyezett el a kvíz elején. Azt írják, nem állt szándékukban bárkit is megbántani, ha mégis kellemetlenül érintett valakit a kérdőív, attól elnézést kérnek.

„Kérdéseinket és válaszlehetőségeinket jórészt saját tapasztalatainkra alapoztuk. Olvasóink visszajelzéseit mindig figyelembe vesszük és igyekszünk tanulni azokból – így lesz ez most is” – írják.

(Ezt a cikket egy férfi kollégám segítségével élesítettem, mert nem találtam a megfelelő gombot.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!