Para a paraszolvencia – szólítja meg a fiatalokat a Nemzeti Védelmi Szolgálat

2024. január 5. – 13:44

Másolás

Vágólapra másolva

Képzeljük el a 8 mérföld című filmet, csak Eminem anyukájának spagettije helyett a hálapénzről kell freestyle reppelnie, hogy a legeslegmenőbb arc lehessen a városban – valahogy így nézhetett ki a Nemzeti Védelmi Szolgálat hálapénz-ellenes kampányának pitch meetingje, mert konkrétan ez történik abban a 30 másodperces videóban, amit a hatóság pénteken közzétett Facebook oldalán.

Az NVSZ 473 millió uniós forintot költ a hálapénz ellenes kampányára. Ennek csak egy része ment a reppelős videóra, a HVG cikke szerint a kampány része még többek között egy másik, nem a fiatal korosztályra lőtt videó is. A fiatalokat viszont valószínűleg szíven találták az olyan rímek, mint hogy „Rég nem kell a hálapénz, jobb ha nálad hál a pénz”.

Az NVSZ szerint 2023-ban tíz orvos ellen indult eljárás hálapénz elfogadása miatt. Ezeket az ügyeket nem az NVSZ viszi, mert nyomozati hatásköre nincs, ilyen esetben a rendőrségen kell feljelentést tenni.

A kampányt 21 tévécsatornán és a közösségi médiában is pörgetik majd a csaknem félmilliárd forintból. A cél az, hogy legalább 5 millió emberhez elérjen az üzenet, hogy „para a paraszolvencia”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!