Részegen egy háznak csapódott kocsijával ajándékkézbesítés közben a türingiai Tapló Télapó

2023. december 26. – 13:12

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Mikulásnak öltözött férfi annyira részegen vezetett egy kelet-németországi településen, hogy egy házfalnak csalódott. Azt mondta a rendőröknek, ajándékokat próbált célba juttatni – a kalandot a jogosítványa bánta.

A szétcsúszott Mikulás a mintegy 36 ezer lakosú Mühlhausen egyik központi utcáján haladt, amikor elvesztette uralmát járműve felett, amivel egy ház homlokzatának és egy parkoló autónak csapódott – írta a közeli Nordhausen rendőrsége sajtóközleményében.

„A ház homlokzata súlyosan megrongálódott, a ‘Mikulás’ karácsonyi ajándékai azonban nem sérültek meg” – közölték. A balesetről egy szemtanú járókelő értesítette a rendőröket. „Az ezt követő közúti ellenőrzések során egyértelművé vált, hogy a 'Mikulás' vezetésre teljesen alkalmatlan állapotban van, ezért nem engedték, hogy továbbmenjen, és vérmintát vettek tőle” – írta a rendőrség.

Azt nem részletezte a közlemény, mennyire volt részeg a Mikulás, de a jogosítványát az eset miatt elkobozták. Mindazonáltal a férfi bejelentette a rendőröknek, hogy az ajándékokat másnap kiszállítja – remélhetőleg gyalog vagy mások segítségével.

(DW)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!