Olvasóinknak idén is sikerült minden hibát belezsúfolni a bejglikbe

2023. december 26. – 18:52

Másolás

Vágólapra másolva

Tavaly karácsony előtt küldött egy barátom a teljesen elfuserált bejglijéről egy fotót, Zoltán akkor még nem sejtette, micsoda diós-mákos szellemet szabadít ki ezzel a palackból. A kép hatására gyűjtésbe fogtunk, arra kértük olvasóinkat, küldjenek nekünk fotót a balul elsült bejglikről. Tavaly is pompás eredménnyel jártunk, de következzenek az idei szörnyetegek!

1. Szénnébb már nem is éghetne

Vannak, akik nem szurkálják villával, tűvel a bejglit, hogy „Vajon nyers még?!?!”, hanem biztosra mennek a sütési időt illetően. Így tett Márk is, pontosabban anyukája, aki a képen látható gesztenyés bejglit ajándékba szánta, ám az autóban ülve közölte fiával, hogy otthon felejtette azt. Viszont nem tette hozzá, hogy a bekapcsolt sütőben, így amint látható, a bő 9 óra sülés elég volt a bejglinek: nem nyers, nem tocsog.

Fotó: Olvasónk, Márk
Fotó: Olvasónk, Márk

2. Széjjelebb már nem is repedhetne

Fotó: Olvasóink
Fotó: Olvasóink

Klasszik bejglibaleseteket, vagyis szétrepedéseket láthatunk olvasóink fotóin, az első viszont kép kissé kakukktojás. Zsolt diós bejglije ugyanis annyira rondára sikerült, hogy igazából már kirepedni se volt tisztességesen kedve. Zsolt nem tudott rájönni, hol rontotta el a dolgot, azt írta, hogy előző évben ugyanez a recept működött. Ezt az állítását nem erősítették meg független források.

3. Tölteléktengeren hánykolódó bejglicsónakok

Ugyan magam is a tölteléktúltengés nagy rajongója vagyok, nálam ebből a szempontból csak egy betegebb embert ismerek, de nem írhatom le a nevét, mert ő a főszerkesztő (és ő csak a mákossal van így). Csodáljuk hát együtt Zsuzsanna a „rumtól megrészegült, alkoholtól szétcsúszott” diós bejglijét, illetve Veronika mákosát, ahol „3 tésztára 6 adag mák jutott”.

Fotó: Zsuzsanna, Veronika
Fotó: Zsuzsanna, Veronika

4. Ami nem is tudja, igazából mi akart lenni, de mákos

„Mellékelten csatolom a 2023-as karácsony cukor- és gluténmentes mákos bejglijét. Feleségem, Zsuzsi készítette, aki ezzel le is tudta éves sütikreálási kvótáját” – hárít levelében Krisztián. „A meg nem értett remekmű a mai napon fog debütálni a család előtt mákos guba formájában” – írta az újrahasznosított konyhai hulladékok nagymestere.

Fotó: Krisztián
Fotó: Krisztián

5. Ajándék lónak ne nézd a…

„Gondoltam készítek egy rendes diós bejglit a családnak, mert az annyira nem divatos Észak-Németországban, erre ez fogadott a tepsiben…” – írta a Cikk Címébe Nem Írható Dolgot formázó karácsonyi meglepetésről Krisztián.

Fotó: Krisztián
Fotó: Krisztián

6. Kráterekbe bújt lények

„A mákos bejglink tésztája vékonyra sikeredett, ezért megeszi a mák. A diós bejglinkben pedig egy akkora kráter sült, hogy még egy mopsz is elfért benne” – írta Zsófi.

Fotó: Zsófi
Fotó: Zsófi

7. Macska nélkül nincs karácsony

Ahol karácsony, ott béke, ahol béke, ott szeretet, ahol szeretet, ott macska, ahol macska, ott agyontaposott mákos bejgli. Ilyen egyszerű tud lenni néha a világ!

+ 1: Rizsfolpackba csomagolt mindenmentes bejglirétes

Az idei karácsony szívecskékkel körbevett különdíját Bori kapja, náluk az egyik gyerek cölikáliás, ami egy egész életen át fennálló autoimmun betegség. Mivel az 5 fős család egy 5 négyzetméteres konyhán és egyben ebédlőn osztozik, minden süteményük gluténmentes kell legyen, mivel a liszt az ugyebár száll. „Így lett bejgli helyett mákos meggyes rétesünk, rizslappal megúszósan készítve. Az íze finom. A kinézete botrány” – írta Bori, és mi mélységesen egyetértünk vele.

Fotó: Olvasónk, Bori
Fotó: Olvasónk, Bori

Aki nem szeretne jövőre hasonló válogatásba kerülni, azoknak két bejgliügyi okosítót is ajánlunk Ács Boritól – vagy lehet a kicsit egyszerűbb flódnival próbálkozni bejgli helyett, vagy mutatunk pár tippet a kirepedés ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!