Az a rózsaszín dolog ott a tégelyben Németh Szilárd tejszínhabbal egyneműsített kacsamája – mind befalja!

2023. december 24. – 18:33

Az a rózsaszín dolog ott a tégelyben Németh Szilárd tejszínhabbal egyneműsített kacsamája – mind befalja!
Fotó: Németh Szilárd / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Részeletekbe menően tájékoztatta karácsonyi menüjéről az érdeklődő Mandinert Németh Szilárd, a Fidesz egyik megkerülhetetlen gasztrotekintélye. A csepeli gourmet az ünnepek alatt eltekint kedvenc ételétől – ami a füstölt nyúljával készült pacal, lehetőség szerint velővel – és finediningi magasságokba habosítja a kacsamájat.

Az összetevők amúgy olyanok, mintha valaki nekiment volna egy újragondolt nouvelle cuisine étterem kamrájában egy polcnak, és összesöpörte volna, amit levert. De kik vagyunk mi, hogy ítélkezzünk? Íme Németh Szilárd fő fogásának receptje:

„A kacsamájat sózom, borsozom, hagymával, fokhagymával kacsazsírban kisütöm, a májat konyakkal együtt pürésítem, majd keményre vert tejszínhabbal összeforgatom, egyneműsítem. A hagymát félfőre szeletelem, áfonyalekváros, balzsamecetes vajon fonnyasztom, sózom, borsozom. A kalácsszeleteket serpenyőben megpirítom. Majd befaljuk az egészet” .

És íme a teljes menü:

  • konyakos kacsamájhab kaláccsal, áfonyás hagymalekvárral;
  • bajai halászlé belsőségekkel és gyufatésztával;
  • borjúsült mentás zöldborsópürével és édesburgonya-rösztivel;
  • kolozsvári töltött káposzta;
  • mákos és diós bejgli;
  • chilis-csokoládés-juharszirupos bacon;
  • valamint zserbógolyó.

Lesz mit befalni, jó étvágyat!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!