Egy nap alatt három autót lovasított meg az esztergomi fiatal, akit elkapott a részeg virtus

2023. december 19. – 14:10

Másolás

Vágólapra másolva

„Az a baj, hogy részegen az a mániám, hogy autókat akarok elvinni.”

Ezzel a rövid, tömör, jó adag önismeretről tanúbizonyságot tevő és öniróniától sem mentes mondattal magyarázta meg egy 26 éves esztergomi fiatalember a rendőröknek, hogy mégis mi vitte rá, hogy egy nap alatt három autót próbáljon meglovasítani.

A férfit december 18-án délután kettő körül kapta el a gépszíj, először egy lábatlani lakótelep előtt parkoló, gyújtáskapcsolóban hagyott kulccsal indított el egy autót.

Nem jutott messze, balesetet okozott, a jármű mozgásképtelenné vált, így gyalog folytatta útját.

Három óra elteltével egy társasház nyitott udvarába ment be, beült az ott parkoló, nyitott kocsiba, és megpróbálta beindítani. Mivel nem járt eredménnyel, gondolta, a rögzítő féket kioldja, így hátragurult pár métert, majd távozott.

Újabb fél óra telt el, mire a fiatal talált egy szintén lezáratlan személygépkocsit egy ház udvarában. Ezt sem sikerült elvinnie, azonban 10-12 métert hátragurult vele, mire a kétszárnyas kapu bal oldali oszlopának ütközött. Az oszlop és a kocsi is megrongálódott. A férfi ezután szintén gyalog – pontosabban futva – távozott a helyszínről. A cipőjét viszont hátrahagyta.

A bulinak a rendőrök vetettek véget, R. Zsoltot azonosították és elfogták. Mint kiderült, a visszaeső kocsilopónak jogosítványa sem volt.

Ezért a baleset okozása miatt szabálysértési eljárás indult ellene, továbbá jármű háromrendbeli önkényes elvétele miatt büntetőeljárás.

A tanulság: ne hagyjuk a kulcsot a kocsiban.

(Police.hu)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!