Schobert Norbert: Én nem hiszek a holdra szállásban

2023. november 11. – 08:01

Másolás

Vágólapra másolva

Schobert Norbert, fitneszguruból lett üzletemberből lett dietetikus szaktekintélyből lett médiaceleb volt Hajdú Péter youtube-os műsora, a Beköltözve legutóbbi epizódjának vendége, ahol a nagyjából kétórás műsoridő alatt olyan produkciót adott elő, aminek nyomán teljesen érthetetlenné válik, hogy idén miért csak két magyar tudós kapott Nobel-díjat.

Norbert a kalóriaszámlálásról egy gyors asszociációs manőverrel átvezetett a holdra szállásra, és rövidesen kiderült, hogy annak is a szakértője, de annyira, hogy kétségei támadtak a valódiságát illetően.

„Gondolj bele! Kilőttek egy rakétát. Megcélozták vele a Holdat, ment föl az űrbe ezerrel. Honnan tudták a csillagászok, hogy a Holdnak mekkora a gravitációs ereje?”

– indította az eszmefuttatást, majd további súlyos kérdéseket vetett fel:

  • Miért lobogott a Holdra kitűzött zászló?
  • Ki filmezte Armstrong holdra lépését?
  • Miért nem volt azóta senki a Holdon?
  • Hogyan lassított le a rakéta a Holdnál?
  • Hogyan jött vissza a Földre?
  • Hogyan tudták az egészet élőben közvetíteni?

Végül az egész monológja drámai csúcspontján kerek perec kijelentette, hogy ő nem hisz a holdra szállásban. És ez még nem minden:

„Logikus, hogy sok mindent nem hiszek el, amelyek tényként le vannak írva a tankönyvben. De mindenkinek szíve joga, mit hisz el”

– szögezte le, majd megadta a választ mindenki ki nem mondott kérdésére is: a lapos Földben azért nem hisz.

(Schobert kérdéseinek nagy részére amúgy még a régi Indexben egy videóban, illetve itt a Telexben egy Észkombájn-cikkben már jó előre választ adtunk.)

Nem ez az első eset, hogy a milliós követőtáborral bíró Schobert váratlan tudományos éleslátásról tesz tanúbizonyságot, megesett már például, hogy a citrom és a szódabikarbóna csodás rákgyógyító hatását hirdette, beszélt arról, hogy mennyire megbánta a Covid-oltást, de a legemlékezetesebb esete talán az volt, amikor leleplezte, hogy a cukor gyakorlatilag egyenlő a kokainnal, mert nagyon hasonlít a kémiai képletük, majd erre Google-keresőjének autocomplete funkcióját hozta fel bizonyítékként.

(24.hu)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!