Egy helikopterből szórt ki egymillió dollárt rajongóira egy cseh influenszer

2023. október 28. – 19:30

Másolás

Vágólapra másolva

A Kazmaként ismert cseh Kamil Bartošek egymillió dollárt szórt szét egy helikopterből, illetve az arra erősített konténerből egy mező fölött – írja az Idnes.cz.

A cseh lap szerint a pénzt eredetileg egyetlen nyertesnek kellett volna megnyernie, azonban az influenszer egyetlen nézőjének sem sikerült megfejteni az ehhez szükséges feladványát. Így Kazma alternatív megoldást talált ki, ez lett a megoldás:

A Daily Mail azt írja, hogy a közösségi oldalain több százezer követővel rendelkező influenszer a nagyjából 363 millió forintnak megfelelő összeget egy mező fölött szórta szét, és „aki kapja, marja” alapon mindenki meg is tarthatta a pénzt. A rádióban és tévében is rendszeresen megjelenő Kamil Bartošek a látványos pénzosztásról több videót is megosztott, ezeken azt látható, hogy több száz ember próbált egyszerre elkapni minél több pénzt.

Az eseményen egyébként nem vehetett részt bárki: Kazma először jelezte, hogy milyen akcióval készül, majd a regisztrálni kellett, végül közülük sorsolták ki azokat, akik személyesen is ott lehettek a „pénzesőben”. Azok, akik az összegyűjtött pénzből esetleg másokon szerettek volna segíteni, egy QR-kódot is ragasztottak minden bankjegy hátuljára, ami egy adományozó platformra irányított. Bartošek szerint megközelítőleg négyezren jöttek el a vasárnapi „bankjegygyűjtésre”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!