Szombati találós kérdés: Felcsút díszpolgára lett, és nem Orbán, ki az?

2023. október 21. – 16:57

Szombati találós kérdés: Felcsút díszpolgára lett, és nem Orbán, ki az?
Illusztráció: Bakró-Nagy Ferenc / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Díszpolgári címet adományozott Felcsút község önkormányzata Mészáros Lőrincnek – közölte a Mészáros Csoport Kommunikációs Igazgatósága szombaton. Azt írják:

A helyi képviselő-testület a kitüntetéssel köszönte meg Mészáros Lőrincnek, hogy vállalatcsoportja karitatív tevékenysége mellett, elkötelezett lokálpatriótaként kiemelt figyelmet fordít

  • a térség fellendítésére,
  • az ott élők életszínvonalának javítására,
  • jólétük előmozdítására.

A közlemény szerint a nagyvállalkozó régóta munkahelyteremtéssel és pénzügyi támogatással segíti nemcsak Felcsút, de a teljes régió felemelkedését. Az általa megálmodott Mészáros Alapítvány például 2016 óta mintegy 1200 felsőoktatásban tanuló helyi és környékbeli fiatalt támogatott 700 millió forint értékű ösztöndíjjal, míg a 2017-ben alapított Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány által közel 3300 általános és középiskolai diák, illetve 300 otthonteremtő fiatal pár jutott több mint 1 milliárd forint támogatáshoz.

A térség fejlesztése mellett Mészáros Lőrincnek köszönhetően a Pancho Aréna és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia által Felcsút a hazai utánpótlás-nevelés és a futball élet egyik meghatározó központja lett.

Mészáros László, Felcsút polgármestere a közlemény szerint a díszpolgári cím átadása előtt úgy fogalmazott: „Ez a cím annak a személynek adományozható, aki Felcsút község érdekében kiemelkedően jelentős munkájával, helytállásával, kiállásával vagy egész életművével hozzájárul a település fejlődéséhez, értékei, érdekei megóvásához, polgárai életkörülményeinek javításához, a község jó hírnevének öregbítéséhez.”

A díszpolgári cím átvételét követően a tájékoztatás szerint Mészáros Lőrinc azt mondta:

„Felcsút és az egész Vál-völgye térség szívügyem, hiszen itt nőttem fel. Éppen ezért kiemelt kötelességemnek érzem a rászoruló helyi emberek és ügyek támogatását, a fiatalok tanulmányainak megkönnyítését, a terület gazdasági fejlődésének elősegítését.”

Az üzletember a felcsúti díszpolgári cím mellett további két határon túli település, Eszék és Csíkszereda díszpolgári címével büszkélkedhet – áll a közleményben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!