Két órát biciklizett, hogy a Parlamentnél tegyen le egy doboznyi kismacskát

2023. október 17. – 15:35

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy azt mi is megírtuk, hétfő este valaki lerakott öt kismacskát egy dobozban az Országház lépcsőire, majd elbiciklizett. A rendőrség példamutató gyorsasággal, egy napon belül kiderítette, hogy ki hagyta ott a cicákat.

Nem Schrödinger volt a tettes – írta a BRFK a Facebook-oldalán. A térfigyelő kamerák felvételei alapján a rendőrség azonosította, majd előállította a kerékpárost.

A hamuszürke cicák már az Újpesti Állatmentő Ligánál vannak – Fotó: BRFK A hamuszürke cicák már az Újpesti Állatmentő Ligánál vannak – Fotó: BRFK
A hamuszürke cicák már az Újpesti Állatmentő Ligánál vannak – Fotó: BRFK

A gyanúsított egészen elszánt volt annak érdekében, hogy ne jussanak vissza hozzá a kölykök, mert képes volt az otthonától két órát biciklizni az Országházig, hogy ott tegye le őket. Elmondása szerint a cicákat egy forgalmas helyen akarta kitenni, hogy így biztosan jó helyre kerüljenek. Ennyi erővel mondjuk egy menhelyig is elbicajozhatott volna az illető, aki nem Schrödinger – hogy miért nem ezt tette, az kérdés maradt.

A szürke és fekete kismacskákra az Országgyűlési Őrség talált rá, majd a járőrök bevitték őket az V. kerületi Rendőrkapitányságra. A cicák végül az Újpesti Állatmentő Ligához kerültek. A Liga szerint a „Szőrös Ötös” névre keresztelt kvintett tagjai megfigyelési idő után gazdikeresők lesznek. De amíg a rendőrség eljárás tart, addig csak ideiglenes szerződéssel lehet őket befogadni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!