A szegény legény és a hetedhét országon túli állami vasutak

2023. október 17. – 11:33

Másolás

Vágólapra másolva

Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl élt egyszer egy szegény legény. Egy nap eldöntötte, hogy szerencsét próbál. Batyujába hamuban sült pogácsát csomagolt és útnak indult. Ment-mendegélt, erdőn mezőn keresztül, amikor útját állta a Hetedhét országon túli Állami Vasutak tájékoztató táblája.

A Üveghegy, Óperenciás-tenger felől a kacsalábon forgó palotáig közlekedő vonat mozdonyhiba miatt csak a kurta farkú malacig közlekedett, az utasok az első alkalmas vonattal utazhatnak tovább a kacsalábon forgó palotáig.

Emiatt a kacsalábon forgó palotától az Óperenciás-tengeren át az Üveghegyig, illetve a banya tanyájáig induló vonat csak a kurta farkú malactól indul.

A gazdag bíró házától Tündérországba és a Tündérországból a gazdag bíró házához induló vonat nem közlekedik.

A szegény ember viskójától a királykisasszony kertjébe elindult vonat menetideje 20 perccel nőtt, emiatt csak a mézeskalács házikóig közlekedik.

A Rézerdőből az Aranyerdőbe induló személyvonat nem közlekedik. Az utasok a Rézerdőből a Táltos paripa IC-vel utazhatnak. A Táltos paripa minden állomáson és megállóhelyen megáll Rézerdő és Aranyerdő között.

A Sárkánybarlangtól Jóskútig tartó személyvonat meghibásodott a Pusztában, akadályozva a forgalmat.

A faluvégből Mátyás király palotájáig közlekedő vonat menetideje 60-80 perccel nőhet.

A Völgyből a Feketehegyre elindult vonattal ütközött egy griffmadár a csillagszemű juhász tanyája közelében lévő átjáróban, a vonatforgalom szünetel, pótlóbusz közlekedik.

A Feneketlen Tótól a halászkunyhóig elindult vonat a 40 perces késése miatt csak a nádasig közlekedett.

A Torony és Fogadó közötti szakaszon közlekedő kora reggeli, reggeli vonatok menetideje 15-30, esetenként 30-60 perccel megnövekedhet, mert Setéterdő és Négyszögletű Kerek Erdő között kábelvágás miatt meghibásodott a biztosítóberendezés.

A Hétfejű Sárkánytól a Hétfejű Tündérhez elindult vonat meghibásodott Ezüsterdő közelében, várhatóan jelentős késéssel közlekedik tovább.

A nyájas öregasszonytól a gonosz boszorkányig az első hajnali napsugarakkal induló személyvonat csak az öreg tölgyfától közlekedik.

A Szalmakirály várától Szegény ember kunyhójáig pirkadatkor induló személyvonat és a Sárkánykirály palotájától az Alvilág kapujáig éjnek évadján induló személyvonat helyett pótlóbusz közlekedik.

Vitéz legyen a talpán, aki elindul.

.

.

.

Kalandozásokra hív: Mávinform, átlagos kedd délelőtt, 2023.10.17-én.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!