Michael Jordan után nevezte el rekordsúlyú tökét egy minnesotai termesztő

2023. október 10. – 20:05

Másolás

Vágólapra másolva


A kertészmérnökként és tanárként dolgozó Travis Ginger új világrekordot állított fel a Michael Jordan névre keresztelt tökkel, amit a minnesotai házának kertjében termesztett, írja a Guardian. Az előző rekordot 2021-ben állította fel az olasz Stefano Cutrupi, akinek az óriásira nőtt zöldsége 2702 angol fontot nyomott. Azaz 47 fonttal kevesebbet, mint Gingeré, aminél a mérleg 2749 fontot, vagyis több mint egy tonnát mutatott.

A minnesotai nyertes a helyi KSTP televíziónak azt mondta, azért nevezte el a tököt Michael Jordan után, mert ő minden idők legnagyobb kosárlabdázója, és mivel 2023-at írunk, adott volt, hogy egy olyan játékos után nevezze el a tököt, aki a mezén viseli a 23-as számot. „Eleinte kosárlabda alakja volt, és azt gondoltam, hogy egy tökéletesen kerek, kosárlabda alakú tök lesz” – mondta Ginger, aki nagyjából 15 ezer dollárt – azaz több mint 5 millió forintot – költött a tök nevelgetésére.

Gingernek „Jordant” Minnesotából kellett elszállítani a Kaliforniába a hétvégén, ugyanis ott rendezték meg 50. alkalommal a tökbajnokságot. A fáradságos munka nem maradt jutalom nélkül: Ginger 30 ezer dollárt – vagyis több mint 10 millió forintot – kapott, valamint egy helyi ékszerész egyedi ékszert is készített neki. Ginger azt mondta, a nyereményét arra fordítja, hogy még nagyobb tököt termesszen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!