A TV2 bemondónőjének alaposan meggyűlt a baja az MTI nyelvtörőivel

2023. szeptember 25. – 15:03

Másolás

Vágólapra másolva

A 444.hu vette észre, hogy a TV2 honlapjára feltöltött péntek esti Tényekkel valami nagyon nincs rendben (a videó hétfő kora délután még elérhető volt, cikkünk megjelenése után pár perccel viszont már el is távolították).

A 19. percig úgy tűnik, nincs gond, Andor Éva tisztességesen konferálgatja fel a híreket, egy kis nagy adag kékfény, egy kis belpolitika, csak a szokásos. Az országos fásítási programnál viszont mintha elszakadna valami:

Andor először begabalyodik a számokba, nyolcvanezer fáról beszél, miközben a a felirat szerint nyolcezer fáról volt szó, ezért gyorsan elnézést is kér,

„Nyolc! Bocsánat!” – mondja, majd szippant egyet és hozzáteszi, “kicsit sok”.

Ezután meg is szakad a bejátszás (amin egyébként Nagy István agrárminiszter fát ültet), megjelenik kék háttér előtt a Tények logója, majd pár másodperc után ismét Andort látjuk – ahogy még egyszer nekifut a hírnek, és ezúttal hiba nélkül el is mondja.

A következő hír viszont még ennyire sem megy neki zökkenőmentesen.

Egy lőszergyár bokrétaünnepségéről számolt be a Tények, vágóképek a lőszergyárat megtekintő Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterről, miközben Andor mondja a konferáló szöveget:

"Kiemelt jelentősége lesz egész Európában a várpalotai lőszergyárnak. Erről beszélt a honvédelmi miniszter a védelmi ipari komplexum bokrétaünnepségén. Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt mondta, hogy a honvédség 2016-ban nagyot álmodott, a kormány pedig minden lehetőséget megteremtett a fejlesztéshez. A lőszergyár ezért most egy négyszáz hektáros területen épülhet."

Eddig oké, a következő mondatba viszont már belebicsaklik a nyelve:

“Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint a magyarországi hadiipar fejlesztős… fejlesztése…. jaj, ne… ezek az elmondhatatlan MTI-szövegek!

– Halljuk Andor sóhaját, miközben a képernyő megint kékre vált, és megjelenik a Tények-logó. Hogy aztán a bemondónő ismét nekifusson a hírnek. Minden rendben megy, amíg….

“Szalay-Bobrovniczky [itt a miniszter nevéből kihagy egy “n” betűt] Kristóf szerint a magyarországi hadiipar fejlesztése erősíti a…. ”

– mondja, de megint nem tudhatjuk meg, hogy mit erősít, mert ezen a ponton pár másodpercre megint megáll, majd visszakérdez:

“Bobrovniczky. Nem úgy mondtam?… Hát szerintem Bobrovniczkyt, na jó mindegy.”

Kék.

Aztán nekifut még egyszer, ezúttal sikerrel. (Egyébként – mint végül megtudtuk – a hadiipar fejlesztése a védelmet erősíti).

A 444 szerint a péntek esti Tényeket előre felkonferálják, és felvételről sugározzák, Andor tehát valószínűleg nem élőben állt neki az állami hírszolgáltatót szapulni a tekervényes szövegezés miatt. Azt nem lehet tudni, hogy a fenti részletek végül adásba kerültek-e, az mindenesetre biztos, hogy a TV2 archívumába már ez a változat került fel. Ha csak le nem cserélik gyorsan, amint feltűnik nekik is a hiba.

Frissítés: Hopp, alighogy megjelent a cikkünk, a videó már el is tűnt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!