Letartóztattak egy floridai férfit, mert mókuskerékben akarta átfutni az Atlanti-óceánt

2023. szeptember 7. – 11:22

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztattak egy floridai férfit, miután egy mókuskerékre emlékeztető, házi készítésű hajóval próbált meg „Londonba futni” az Atlanti-óceánon keresztül, írja a BBC. Reza Baluchi korábban háromszor próbálkozott hasonlóval, a parti őrség mindig elejét vette az útnak.

Az illetékesek beszámolója szerint a 44 éves maratoni futó három napig nem volt hajlandó elhagyni a „hajót”. Öngyilkossággal fenyegetőzött, és azt is állította, hogy bomba van az eszközben. Szeptember 1-jén végül megadta magát, és elhagyta hajóját, ezután a parti őrség miami bázisára szállították.

Az általa használt rögtönzött szerkezet kerék alakú, lapátokkal, amelyek a kerék forgása közben előremozdítják az eszközt. A „hajó” állapotát megvizsgálva a parti őrség kijelentette, hogy egész biztosan nem biztonságos, így nem engedték elindulni a férfit.

Korábbi interjúk alapján Baluchi ezekkel a próbálkozásokkal pénzt akar gyűjteni különféle célokra, beleértve a hajléktalanokat és a parti őrséget. „Az a célom, hogy ne csak a hajléktalanoknak gyűjtsek, hanem a parti őrségnek, a rendőrségnek, a tűzoltóságnak is” – mondta 2021-ben az orlandói WOFL-TV-nek.

„Ezek az emberek közszolgálatban dolgoznak, a biztonságért, és segítenek másokon.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!