Csodás ábrán mutatta be a Híradó a kormány sikeres harcát az infláció ellen, de lemaradt róla valami

2023. augusztus 23. – 13:06

Másolás

Vágólapra másolva

A baj gyökere a háború, ha az véget érne, pillanatok alatt megváltozna az a közeg, amelyben működik az európai gazdaság, idézte Orbán Viktor inflációval kapcsolatos szavait az M1 Híradója. A riportban több olyan bejátszás szerepel Orbán augusztus 18-i rádiós beszédéből, amelyekben az európai és a magyar gazdaság nehézségeiről beszél:

Az infláció letöréséhez „radikális eszközökhöz” nyúlt a kormány, hogy az „árspekuláns multik abbahagyják az indokolatlan áremeléseket”.

A letörést a Híradó egy csinos kis grafikonnal szemléltette, amin tényleg jól látszik, milyen meredeken zuhan az elhibázott brüsszeli szankciók miatti magyar infláció, íme:

Forrás: MTVA
Forrás: MTVA

Az ábráról azonban lemaradt valami, egy információmorzsa: hogyan néz ki ugyanez a görbe az EU-s számok társaságában, ha már annyit emlegettük, mekkora bajban van az Európai Unió gazdasága is. Mindenesetre mi pótoltuk olvasóink kedvéért:

Illusztráció: Bakró-Nagy Ferenc / Telex
Illusztráció: Bakró-Nagy Ferenc / Telex


Magyarországon amúgy a prognózis szerint az éves átlagos inflációs ráta a 2022-es 15,3 százalékról (EU: 8,4) 2023-ban 16,4 százalékra nő (EU: 5,4), majd 2024-ben pedig 4,0 százalékra (EU: 3 százalék) esik vissza.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!