Szijjártó élő videójába behallatszott, ahogy egy férfi szexista megjegyzést tesz a színpadon álló lányra

2023. augusztus 19. – 20:30

Másolás

Vágólapra másolva

„De megbasznám…. Baszottul”

– volt hallható több órán keresztül annak a videónak a 28. másodpercnél, amit Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter stábja töltött fel szombaton a Facebookra.

A minisztérium a magyar-üzbég miniszteri csúcs sajtótájékoztatóját közvetítette szokásához híven élőben. Az élő videók varázsa, hogy onnantól kezdve, hogy elindítjuk a felvételt, ki vagyunk téve a körülményeknek: ami a kamera és a mikrofon hatósugarában látszik-hallatszik, az bizony kikerül a Facebookra. A körülmények ebben az esetben egy suttyó fószer (pacák, manus, tag, szivar, mókus, krapek) révén tolakodtak be a videóba, tőle hangzik el a vágyakozó mondat, amikor meglátja a színpadon a minisztereket köszöntő konferanszié lányt.

Szijjártó stábja tehát nem szánt szándékkal tette közzé a kollégájukat eléggé megalázó részletet, viszont a sajtótájékoztató után sem vették észre maguktól, hogy mi hallatszik be a videó elejébe. Végül aztán kb. 5 óra elteltével, feltehetően a kommentek hatására sikerült észlelni a problémát és lecsípni a felvétel elejéről a megbaszós részt (a Facebookon van lehetőség az élő videók utólagos vágására), így most már a miniszterek felkonferálásával kezdődik a videó. Mi azért még idejében lementettük a PC-beszéd vége jegyében elhangzott mondatot, itt lehet meghallgatni:

Hogy ki fejezte ki ilyen közvetlen formában a vonzalmát, nem tudni, de annyi biztos, hogy a kamerázó minisztériumi sajtómunkatárs közelében állhatott – feltehetően maga is médiamunkás vagy a KKM-nek dolgozik. Érdeklődtünk a minisztériumnál, mit tudnak a dologról, és meglepően kemény választ kaptunk a külügy szóvivőjétől, Paczolai Mátétól:

„Az önök kollegái, a sajtótájékoztatóra meghívott sajtómunkások beszéltek egymás között bunkóságokat. Hogy ezt miért tették, őket kérdezzék.”

A Telex nem volt jelen a szombati sajtótájékoztatón, így sajnos fogalmunk sincs, mely sajtóorgánumok mehettek el rá. Azt viszont egy gyors keresés alapján látjuk, hogy cikkünk megjelenésééig csak a Magyar Távirati Iroda (MTI) és az M1 tévécsatorna közölt saját anyagot a magyar-üzbég csúcsról, hírérték alapján még a TV2 Tényekbe és a Hír TV Híradójába sem fért be az üzbég blokk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!