Forronganak az olaszok: két eurót kért a büfés egy szendvics kettévágásáért

2023. augusztus 12. – 12:26

Forronganak az olaszok: két eurót kért a büfés egy szendvics kettévágásáért
A számla – Forrás: Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Két eurós felárat számolt fel egy büfés a Comói-tó mellett, amikor egy vendég azt kérte, vágják félbe a szendvicsét. Az olasz lapok által most felkapott eset az ezer fős Gera Lario egyik büféjében esett meg még június végén, a csúfság a TripAdvisorról került a közösségi oldalakra, majd onnan a lapokba, így az olaszok figyelmébe.

A vega szendvics sült krumplival 7,5 euróba került – az olaszok valamilyen rejtélyes oknál fogva imádják belesütni a rósejbnit a szendvicseikbe – , ehhez csapta hozzá a plusz 2 eurót a büfés. A vendég által posztolt számlán látható felárat a vendéglátós azzal indokolta, hogy így plusz tányérokat, illetve több szalvétát kellett használnia:

„Az extra kéréseknek ára van. Ha egy vendég arra kér, hogy két szendvicset vigyek ki, akkor két tányérral és dupla adag szalvétával kell az asztalhoz mennem. Igaz, hogy a vásárlónak mindig igaza van, de az is igaz, hogy az extra kéréseknek viszont ára van”.

Az olaszok joggal kerültek idegállapotba a hírtől, Olaszországban ugyanis szinte az alapellátás része, hogy jó minőségű alapanyagokból szinte mindenhol ingyen összeraknak bármilyen szendvicset, felár nélkül. Ha egy élelmiszerboltban van felvágottas és sajtos pult, akkor bármit lehet kérni, nem számolnak fel érte semmit, rengetegen ebédelnek így néhány euróból.

Aki kíváncsi, milyen szendvicseket készítenek például Szicíliában, annak ajánlom a saját Instagram-videóimat a témában, például ezt:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!